HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Gökhan: "PTT kuyruğuna çözüm bulunmalı"

HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Gökhan: "PTT kuyruğuna çözüm bulunmalı"

​PTT'deki yoğunluk nedeniyle sosyal mesafenin olmayışına dikkat çeken HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Şaban Gökhan, oluşan uzun kuyruğa çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

e-Devlet şifresi ve Devletin verdiği 105 TL'lik Elektrik Tüketim Desteğinden faydalanmak için halk PTT'ye müracaat edince yüzlerce metrelik kuyruklar oluşuyor. HÜDA PAR İl Başkanı Şaban Gökhan, bu duruma çözüm bulunmaması halinde büyük sorunlarla karşı karşıya gelinebileceğini kaydetti.

Coronavirus (Covid-19) salgınını önlemek ve kurumlarda yığılmaların önüne geçebilmek için devletin aldığı tedbirler kapsamında bir takım adımlar hayata geçirildi. Hayata geçirilen adımlar çerçevesinde vatandaşlar birçok işlemlerini gerçekleştirebilmek için e-Devlet üzerinden işlemlerini yapması sağlandı.

e-Devlet şifresi bulunmayan vatandaşlar, şifreyi alabilmek yada şifresini güncelleyebilmek için PTT'ye müracaat edince ortaya bu salgın sürecinde endişe verici görüntüler çıktı. Ayrıca Devletin verdiği 105 TL'lik Elektrik Tüketim Desteğinden faydalanmak için vatandaşlar yine PTT'lere akın edince yüzlerce metrelik ve yer yer sosyal mesafe kuralının ihlal edildiği kuyruklar oluşmaya başladı.

Öyle ki vatandaşlar kuyrukta çok gerilerde kalmamak için sabah saat 05.00'de gelip sıraya girmeye başladılar. Sırada bekleyerek öğle mesaisinden sonraya işlem yapmak zorunda kalan vatandaşlar mesai açılıncaya kadar saatlerce dışarıda sırada beklemek zorunda kalıyorlar.

Bu sorunun daha büyük sorunlara yol açmaması için biran önce çözüme kavuşturulması gerektiğini belirten HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Şaban Gökhan, çözüm için önerilerde bulundu.

Gündeminde, Cumhuriyet Caddesine çıkan sokaklarının kapanması da olan Gökhan, kentin en kalabalık caddelerinden olan caddenin bağlantı yollarının, ara sokakların kapatılmasının salgın sürecini olumsuz etkileyebileceklerinden endişe duyduğunu ve bu ara sokakların bir an önce açılarak caddenin daha rahat bir nefes alabilmesi gerektiğini söyledi.

"Coronavirus salgını sürecini ancak el birliği ile atlatabiliriz"

Salgın sürecinde sık sık esnaflar istişareler yaptıklarını ve esnafların sorunlarına kulak verdiklerini kaydeden Şaban Gökhan şunları söyledi:

Coronavirus salgını sürecini ancak el birliği ile atlatabiliriz. İşlerimizi kolaylaştırıp, istişare ederek bu süreci atlatabiliriz. Valilik bünyesinde kurulan İl Pandemi Kurulu, çalışmalarını titizlikle sürdürmeli, halkın yoğun olarak kullandığı alanları gerekli tedbirleri sağlıklı bir şekilde almaları lazım. Gözlemlediğimiz kadarıyla bazı önlemler alınmış ama bu önlemlerin yeterli olmadığı kanaatindeyiz. Özellikle Cumhuriyet Caddesi ve caddenin bağlantı yolları olan ara sokak, caddelerde ciddi manada daraltılmış bir alanın olduğunu gözlemledik. Giriş çıkışlar kapatılmış ama insanlar dar alana sıkıştırılmış. Haliyle sosyal mesafenin korunması noktasında ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Sosyal mesafenin korunması için alanın rahat, geniş olması lazım. Malumdur ki, PTT ve diğer resmi bankalar bu caddede olduğu için haliyle insan o aralarda gidip geliyor. Bizim önerimiz ve esnaflarla da yapmış olduğumuz bazı istişarelerde, esnafların bu ara sokakların açılmasını, bağlantı noktalarının açıldıktan sonra caddelerin daha ferah olacağı kanaatindeler. İl Pandemi Kurulunun bu öneriyi dikkate alması önemli bir husustur.

"PTT kuyrukları yüzlerce metre uzuyor"

PTT önündeki uzun kuyrukların sosyal mesafe kuralını insanların yer yer ihlal etmek zorunda bıraktığına dikkat çeken Gökhan, "Aynı zamanda PTT kuyrukları yüzlerce metre uzuyor ve sosyal mesafe kuralı ister istemez ihlal ediliyor. İnsanların Ramazan ayı münasebetiyle de yorgunluğu, iş yüklerinin biraz daha çoğaldığı bu süreç içerisinde biran önce bitirip, şahsi işlerini yapmak istiyorlar. PTT önündeki bu yığılma ciddi manada, vatandaşı sorunlarla karşı karşıya getiriyor. Vatandaşlardan aldığımız bilgiler dahilinde bu düşünceleri dile getiriyoruz. 4-5 saat kuyruklarda bekleyen, haliyle bu ayda bir eziyet ve sıkıntı haline gelen bu yığılmanın daha akılcıl yöntemlerle, çözüm önerileri ile halkı rahatlatacak uygulamalar ile bu süreçte vatandaşa yardımcı olunabilir. Mesela E-Devlet şifrelerinin sadece PTT'de değil de diğer farklı kurumlardan, nüfus müdürlüklerinden ve bankalardan verilme imkanı varsa bu imkanı bu süreçte kullanmaları gerekiyor ki bu süreçte, halk arasında bu salgın yayılmaması ve rahat bir şekilde atlatabilmeleri için iyi olur." ifadelerini kullandı.

"Elektrik şirketi ödemeleri otomatik düşsün"

Gökhan, "Yine elektrik faturalarının ödemesi noktasında da çözüm üretilmeli. İhtiyaç sahibi ailelere ödenen 105 TL'lik 'Elektrik Tüketim Desteği' PTT'den ödeniyor. Sonuçta bu insanların abone numaraları elektrik şirketinde mevcut. Şirket bu abone numaralarını otomatik olarak bu süreçte sistemden düşürerek bu yığılmanın önüne geçilebilir. Sağlık Bakanının salgın için açıkladığı PİK döneminde bu rahatlık Allah muhafaza büyük sorunlara yol açabilir. Ağrı'da bu hastalığın seyri noktasında belki ciddi vakalar yaşanmadı, bu sevindirici bir durumdur ama tedbiri elden bırakarak, önlemleri gevşetmemiz ciddi manada bizi büyük problemlerle yüz yüze getirebilir." şeklinde konuştu.

Şaban Gökhan son olarak, "İl Pandemi Kurulu, halkımızın dinamikleri olan kurum ve kuruluşlar ile daha kontrollü ve düzenli bir şekilde istişare etmeleri, kitlelerin düşüncelerinin alınması, bu süreci atlatmaları için katkı sunacakları kanaatindeyiz. Siyasi partiler, STK'lar, kanaat önderleri ve topluma mal olmuş kurumlar mevcut. Bu süreç ancak el birliği giderilir. Bundan dolayı resmi kurumların dışında da görüşler alınması gerekiyor. Rabbim bu süreci tüm insanların üzerinden özelde ise Müslümanların üzerinden kaldırsın inşallah." sözleri ile açıklamasına son verdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler