HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Gökhan, Ukraynalı dağcıların yaptıklarına tepki gösterdi

HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Şaban Gökhan, Ukraynalı kadın dağcıların Ağrı Dağı'nda yaptıkları rezilliğe tepki gösterdi.

HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Şaban Gökhan, Ukraynalı kadın dağcı grubunun Ağrı dağına tırmanmadan önce ilin manevi yapısına zarar veren davranışlarda bulunmasına tepki gösterdi. Gökhan, bu ve benzeri bazı girişimlerin dindar Ağrı halkının inancı ve değerleri ile bağdaşmadığına ve halkı ciddi manada incittiğine dikkat çekti.

Tanıtım adı altında yapılan gayri ahlaki bazı faaliyetlerin takipçisi olacaklarını ifade eden Gökhan, buraya gelecek turistlerin ise halkın değer yargılarına karşı saygılı olunması gerektiğini söyledi.

"Ağrı bir medeniyet şehridir"

Yapılanların kabul edilir bir tarafının olmadığını ifade eden Şaban Gökhan, "İlimiz üzerinde sanki kirli emelleri olan bazı ellerin özellikle bu kadim şehir olan Ağrı ilimizde gayri İslami ve ahlaki bazı durumlarla karşı karşıya bırakmaya çalışıyor. Bunları ve bu yapılanları esefle kınıyoruz, çünkü Ağrı bir medeniyet şehridir, Ağrı dindar, inançlı, kendi değer yargılarına bağlı, örfüne, kültürüne, adetine bağlı bir halktır. Dolayısıyla ilimizde bu tür faaliyetlerin bilinmeyen eller tarafından yapılması ve özellikle bu gayr-i ahlaki ve gayr-i İslami faaliyetlerin yapılması hem bir siyasi parti olarak bizleri rahatsız etmiştir, aynı zamanda halkımızı da ciddi manada incitmiştir." dedi.

"Buraya gelecek misafirlerimizin bizim değerlerimize saygı duymasını isteriz"

Ağrı'nın kendi kültürel değerleri ile anılmasının gerektiğini kaydeden Gökhan, "Bizler HÜDA PAR Ağrı İl Teşkilatı olarak konunun takipçisi olacağız. Bizler Ağrı'nın kendi kültürel değerleri ile anılması, buraya gelecek turistler halkımızın kültürünü, tarihini, örfünü, adetini, inancını, değer yargılarını öğrenmesini ve bunları bilmeleri gerektiğine inanıyoruz. Buraya gelecek misafirlerimizin bizim değerlerimize saygı duymasını isteriz. Buraya gelen insanların buraya ahlaksızlığı getirmesine, gayri İslami tavır ve davranışlarla, giyimleri ile halkımızın arasında yer almasına halk olarak razı değiliz." şeklinde konuştu.

"Yetkili mercilerin hassasiyetle görevlerini icra etmeliler"

HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Gökhan tepkisini şu sözlerle sürdürdü:

"Yetkili mercileri uyarmanın ve bu noktalarda gerekli önlemleri almalarının önem arz ettiğini, bu halkın değerlerine, inancına önem vermeleri, önemsemeleri gerektiği kanaatindeyiz. Çünkü malumunuz Ağrı Dağı, İshak Paşa Sarayı gibi tarihi ve kültürel zenginlikleri koruma altında olduğunu, bu bölgenin manevi şahsiyeti olan Ahmed-i Hani gibi zatların türbelerinin olduğu mekanların İl Kültür ve Turizm müdürlükleri bünyesinde bulunduğunu ve buraya gelen insanların, turistlerin, kafilelerin ne amaçla geldiklerini, nasıl bilinçlendirildiklerini, nasıl rehberlik edildiği, bunun Kültür Turizm müdürlüğü bünyesi, kontrolü altında olması gerektiği bilinen bir gerçektir. Eğer İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün bunlardan haberleri yoksa önüne gelen İshak Paşa Sarayına da gider, Şeyh Ahmed-i Hani'nin türbesine de gider, Ağrı Dağı'na gider emellerini gerçekleştirir. Bu halkın değer yargıları ile bağdaşmayan bu tür rezalet durumlarla ilimizi, memleketimizi, halkımızı etki altında bulundurmaya çalışırlar. Yetkili mercilerin hassasiyetle görevlerini icra etmeleri, bu konu ile ilgili bir açıklama yapmaları, halkımızı, siyasi partilerimizi, STK'larımızı bu konu hakkında bilgilendirilmeleri gerekmektedir."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler