HÜDA PAR Ankara Gençlik Kolları Başkanı Günaydın: Gelin hep birlikte bu gençlerimize sahip çıkalım

HÜDA PAR Ankara Gençlik Kolları Başkanı Günaydın: Gelin hep birlikte bu gençlerimize sahip çıkalım

TEKNOFEST’i ziyaret eden HÜDA PAR Ankara Gençlik Kolları Başkanı Murat Günaydın, TEKNOFEST festivalinde çalışmalar yürüten gençlere hem maddi hem de manevi destek verilmesi gerektiğini belirtti.

HÜDA PAR Ankara Gençlik Kolları Başkanı Murat Günaydın, gençlik kollarında oluşan bir grup ile Ankara Etimesgut Havaalanı'nda açılan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'i ziyaret etti.

Ziyaret sonrası İLKHA muhabirine konuşan Günaydın, TEKNOFEST festivallerinin geleceğe umut taşıyan ortamlar olduğunu belirtti.

Günaydın, " HÜDA PAR Ankara Gençlik Kolları olarak ilki 5 yıl önce düzenlenen ve bu yılda Ankara'da düzenlenen Uzay Havacılık Teknoloji Festivali, aynı zamanda geleceğe basamak olan TEKNOFEST'te gençlerle bir araya geldik. Birbirinden kıymetli gençlerimizin, birbirinden kıymetli yarışma eserleriyle yarışmaya katıldıklarını, teknolojinin iliklerine kadar hissedildiği bir ortam gördük." dedi.

Birilerinin yıllarca Batı taklitçiliği yapılmasını istediğinin altını çizen Günaydın, "Yıllardır ülkemiz gençlerine 'yapamazlar, başaramazlar' diyenlerin, batı taklitçiliği ile sınırlı kalmamızı isteyenlerin, dış ülkelere bağımlı olmamızı isteyenlerin hazmetmediği bir ortamda bulunuyoruz. Ama biz bu ortamda mutluluk diyoruz, sevinç diyoruz ve bu ortamların sayısının da katbekat artırması gerektiğini düşünüyoruz. Şunu da biliyoruz ki bir ülkenin bağımsızlığı, o ülkenin üretimiyle doğru orantılıdır. Bu festivaller de geleceğe umut aşılayan, geleceğe adım adım yürüyen gençlerimizin aşkla, şevkle, heyecanla beklediği, katılmak istediği ortamlar. Bu festivallerin, bu açıdan da artırılması gerektiğini düşünüyoruz." ifadesini kullandı.

“Geleceğe adım adım beraber yürüyelim”

Günaydın, son olarak, “Yarışmaya katılan gençlerimizin maddi açıdan sıkıntı yaşadığını gördük. Projelerin desteklenmesi gerektiğini gördük. Hükümet yetkililerimizin, belediye yetkililerimizin, bu gençlerin çalışmalarına el atmaları gerektiği, fon aktarmaları gerektiği, gençlerimizin umutlarının ışıldayan gözlerinin, parıldayan gözlerinin söylemesi gerektiğini söylüyoruz. Diyoruz ki, gelin hep birlikte bu gençlerimize el atalım, bu festivallerimizin sayısını arttıralım ve geleceğe adım adım beraber yürüyelim.” çağrısında bulundu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.