HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan'dan İslam'a hakarete tepki

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan'dan İslam'a hakarete tepki

​HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan, "Kendilerini 'çağdaş ilerici' olarak gören bir kesimin İslam'ı ve Müslümanları 'gerici' olarak görerek hakaret etmeleri asla kabul edilemez. İslam dini bu toplumun ana mayasıdır." dedi.

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ndeki öğrencilerin İslam'ın mukaddesatlarına hakaret etmesine tepki gösterdi.

İslam dinine karşına yapılan hakaretlerin eskiden beri yapıldığına dikkat çeken Karaarslan, özellikle akademik ve sanat camiası tarafından dönem dönem İslam dinine ve temel esaslarına karşı bir hakaret furyasının işlendiğini söyledi.

Karaarslan, "Siyasal Bilimler Fakültesi'nde 'İnek Bayramı' adı altında 'inek duası' okunarak yapılan kendilerince 'tenkiti mizah' olarak adlandırılan bir çalışma yürütüldü. Evet, öğrencilerin belki özgür bir şekilde fikirlerini beyan etmesinde bir beis yoktur. Üniversiteler özgürlüğün merkezidir. Ancak hiçbir özgürlük bir başkasının inancını tahkir etmeyi, aşağılamayı kapsayamaz. Kendilerini 'çağdaş ilerici' olarak gören bir kesimin İslam'ı ve Müslümanları 'gerici' olarak görerek bunlara karşı hakaret etmeleri asla kabul edilemez. İslam dini bu toplumun ana mayasıdır." dedi.

Aynı üniversitede benzer bir olayın 2016 yılında yaşandığını hatırlatan Karaarslan, o dönem soruşturma açıldığını ancak soruşturmanın beraat ile sonuçlandığını belirtti.

Karaarslan, "Cumhurbaşkanına, Mustafa Kemal'e karşı yapılan hakaretlerde hızlı bir şekilde işletilen hukuk, İslam dinine karşı ya da herhangi bir kutsala karşı yapılan hakaretlerde maalesef asla işletilmemektedir. Bu bizim vicdanımızı yaralamaktadır. Aynı hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir." diye konuştu.

Üniversitelerin ilim ve bilim yuvası olarak kalması gerektiğini vurgulayan Karaarslan, "Üniversitelerde yetişen gençlerimiz maalesef materyalist bakış açısıyla yetiştirilmektedir. Bu bakış açısıyla ve ideolojik temel ile yetiştirilen öğrenciler maalesef İslam dinine yabancı ve düşmen olarak yetişmektedir. Bunun önü alınması lazım. Geleceğimiz bu anlamda tehlikededir. Buradan üniversite yönetimine ve öğrencilerimize sesleniyoruz. Öğrencilerimiz özgür fikir ve düşüncelerini söyleyebilirler ve mizah yapabilirler ama bu hiçbir zaman bir dinin kutsalına karşı hakarete varmamalıdır." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)
https://youtu.be/kKpahRPOquU

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.