HÜDA PAR: Avrupa'da artan İslam düşmanlığına karşı Müslüman kamuoyu harekete geçmeli

HÜDA PAR: Avrupa'da artan İslam düşmanlığına karşı Müslüman kamuoyu harekete geçmeli

Avrupa'da artan İslam düşmanlığına dikkatleri çeken HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir, "Irkçı rejimlerin baskısı altında yaşayan Avrupa'daki Müslümanların hak ve hürriyetlerinin korunması için Müslüman kamuoyu acilen harekete geçmelidir." dedi.

HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Şehzade Demir, dış gündeme ilişkin yaptığı açıklamada; BM'nin 57 ülkeye "vatandaşlarınızı geri alın" çağrısını ve Avrupa'da artan İslam düşmanlığını değerlendirdi.

BM'den 57 ülkeye "vatandaşlarınızı geri alın" çağrısı!

BM'nin çağrısını değerlendiren Demir, "Birleşmiş Milletler 57 üye devlete, Suriye'de el-Hol ve Roj kamplarında tutulan kendi vatandaşlarını ülkelerine geri getirme çağrısında bulundu. Suriye iç savaşına müdahil olmak amacıyla farklı ülkelerden gelen kişiler ile eş ve çocuklarının tutulduğu bu kamplar insan hakkı ihlallerinin önemli bir ayağını oluşturmaktadır. Şartları, insan onurunu ayaklar altına alacak şekilde ağır ve gayr-i hukukidir. Suriye iç savaşı her yönüyle bir bataklığa dönüşerek geri dönüşü mümkün olmayan bir noktaya hızla ilerlemektedir. Siyasi çözüm noktasında umut vaat eden Anayasa Komitesi'nin 5'inci turunun başarısızlıkla sonuçlanması da bunun göstergelerinden biridir. Suriye için siyasi çözüm umutları her geçen gün azalmasına karşın ülkedeki insani dramın sona erdirilmesi için ivedilikle harekete geçilmelidir. İnsanlık dışı şartlarda barınmak zorunda kalan mültecilerin de şartlarının iyileştirilmesi sağlanmalıdır. Vatandaşlarını alması için çağrı yapılan ülkelerin adil yargılama koşulları denetlenmeli, oluşacak yeni hak ihlallerinin önüne geçilmelidir." dedi.

Avrupa'da artan İslam düşmanlığı

Avrupa'da artan İslam düşmanlığına dikkat çeken Demir, "Almanya'da 2020 yılı içerisinde Müslümanlara ve Müslüman kuruluşlara yönelik 900'den fazla saldırının kayıt altına alındığı açıklandı. Her gün İslam karşıtı yeni saldırıların gerçekleştiği ülkede bugüne kadar saldırıları önleyici bir irade ortaya konulamamıştır. Avrupa'nın birçok ülkesinde Müslümanlar kötü muamele, asimilasyon ve saldırılara maruz kalırken bir taraftan da Müslümanların dini özgürlükleri kısıtlanmaya çalışılmaktadır. Son olarak Fransa'da İçişleri Bakanı Darmanin ile aşırı sağcı Le Pen'in İslam düşmanlığında yarışa girmeleri bunun kanıtıdır. İş başına gelen İslam düşmanı yönetimler, Müslümanlara yönelik saldırıları körüklemenin yanı sıra yasal düzenlemelerle 'Avrupa İslam'ı oluşturmaya çalışmaktadır. Bu olumsuzluklara yasal tepkilerle engel olmaya çalışan Müslüman kuruluşlar ise yaptırımlara maruz bırakılmaktadır." dedi.

Demir son olarak şöyle konuştu:

"İslam dünyası; dini özgürlükleri engellenen ve ırkçı saldırılara maruz kalan Avrupa'daki Müslümanları görmezden gelmekte, İslam düşmanı rejimlerle iş birliğine devam etmektedir. Irkçı rejimlerin baskısı altında yaşayan Avrupa'daki Müslümanların hak ve hürriyetlerinin korunması için Müslüman kamuoyu ivedilikle harekete geçmelidir. Aksi takdirde bu baskı ve haksızlıklar, devlet politikalarına dönüşecek ve önü alınamaz boyutlara çıkacaktır."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler