HÜDA PAR Bağlar İlçe Gençlik Kolları'ndan karantinadaki üyelerine yemek ikramı

HÜDA PAR Bağlar İlçe Gençlik Kolları'ndan karantinadaki üyelerine yemek ikramı

HÜDA PAR Bağlar İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı, Covid-19’a yakalanarak karantinada olan üyelerine her gün yemek dağıtımında bulunuyor.

Dünyayı esir alan Coronavirus (Covid-19) salgını her geçen gün etkisini artırarak devam ediyor.

Diyarbakır’da artan vakalarla birlikte her kesimden insan virüse yakalanarak karantina altına alınıyor. HÜDA PAR Bağlar İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı da salgına yakalanarak evde kalan üyelerine, karantina süresi boyunca hijyen kurallarına dikkat ederek yemek götürüyor.

Konu hakkında açıklama yapan HÜDA PAR Bağlar İlçe Gençlik Kolları Başkanı Selman Güner, üyelerinin motive olması için böyle hayırlı bir çalışmaya giriştiklerini söyledi.

Güner, “Malumunuz bu pandemi sürecinde ülkemizde her gün binlerce insan Covid-19 hastalığına yakalanıyor. Bu hastalıktan dolayı 2 hafta karantina süreci başlıyor. Hatta bazı hastalarda karantina süresi 3 haftaya kadar çıkabiliyor. Hastalığın vücuda verdiği hasarla beraber kişide psikolojik bir bunalım yaşatabiliyor ve bizler müşahede ettiğimiz kadarıyla hastalığa yakalanan aileler iştahtan kesiliyor, yemek yapmaları da bir o kadar zor. Hakeza Kur’an’a baktığımızda Allah’ın (Azze ve Celle) birçok ayeti kerimede ‘İyilik ve takva üzerinde yardımlaşın, günah ve düşmanlık üzerine yardımlaşmayın.’ diye buyuruyor. Yine Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi Vessellem) ‘Kim mü’min bir kardeşinin dünyadayken bir sıkıntısını giderirse, Allah da kıyamet gününde onun sıkıntılarını giderir.’ buyurmaktadır. Bundan mütevellit bizler HÜDA PAR Bağlar İlçe Gençlik Kolları olarak üyemiz olan herhangi bir kardeşimizin karantina günleri boyunca evlerine yemek tedarik edeceğiz.” dedi.

Karantinada zor günler geçiren ailelerin durumunu da göz önünde bulundurduklarını söyleyen Güner, “Karantinada olan ailelerin kapılarını çalmaktan dahi korkar hale gelmişiz ve bu karşı tarafta ciddi manada manevi olarak bir sıkıntıya sebep olmakta. Bir nebzede olsa kardeşlerimizin motive olması için ve bu uygulamamızın örnek teşkil etmesi adına böyle hayırlı bir çalışma içerisine girdik.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.