HÜDA PAR Bağlar İlçe Teşkilatı, Kızılay'a kan bağışında bulundu

HÜDA PAR Bağlar İlçe Teşkilatı, Kızılay'a kan bağışında bulundu

HÜDA PAR Diyarbakır merkez Bağlar teşkilatı üyeleri, Ramazan ayı ve salgın hastalıktan dolayı kan stoğu sıkıntısı yaşayan Kızılay'a kan bağışında bulundu.

Son aylarda tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirus salgınından dolayı insan trafiğinin minimuma indiği bugünlerde kan bağışı sıkıntısı çeken Kızılay, kan stoğunda ciddi bir azalmanın görüldüğü süreci yaşıyor.

Ramazan ayına girilmesiyle beraber halkın oruçlu olması ve salgın hastalık dolayısıyla yetkililerin yaptıkları "Evde Kal" çağrıları, Kızılay'a kan bağışı oranını minimuma indirdi.

Diyarbakır'da, HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanı Orhan Zeren başkanlığında bir araya gelen partililer, merkez Kayapınar ilçesi Cigerxwin Kültür ve Kongre Merkezi önündeki Kızılay standını ziyaret ederek toplu olarak kan bağışında bulundular.

Yapılan kan bağışı çalışması hakkında bilgi veren Zeren, bu tür kan bağışlarını sürekli yaptıklarını belirterek, "HÜDA PAR olarak bizler hem insani ve hem de İslami anlamda kan bağışında sürekli bulunuyoruz. Gerek Ramazan ayı olması ve gerekse Coronavirus nedeniyle Kızılay'ın kan stoklarında ciddi bir azalmanın olduğunu öğrendik. Bu cihetle Bağlar ilçe teşkilatı olarak; yönetim kurulu ve üyelerimizle birlikte kan bağışında bulunduk." dedi.

"Dileğimiz odurki hiç hasta olmasın, olursa da bizim kanlarımızla şifa bulsunlar"

Zeren, "Dileğimiz odur ki hiç hasta olmasın, ama hasta olursa da verdiğimiz kan ile şifa bulsunlar. Bu niyetle kan bağışında bulunduk. Allah-u Teala kabul etsin." ifadelerini kullandı.

Halkın kan bağışı noktasında daha duyarlı olmaları gerektiğini ifade eden Zeren, tüm Diyarbakırlılara kan bağışında bulunma çağrısında bulunarak şunları söyledi:

"Oruç ayı olması münasebetiyle halkın bir çoğu gelip kan verme konusunda sıkıntı yaşayabilirler. Aynı zamanda salgın hastalıktan dolayı da bireyler kendilerini geri planda tutabiliyorlar. Halkımızın bu konuda duyarlılık göstererek Kızılay'a kan bağışında bulunmalarını ve bu kanla da hastaların sıhhate kavuşmalarını diliyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.