HÜDA PAR Batman Belediye Başkan adayı Serkan Ramanlı: Kirli ağızlarıyla siyaset yapanlardan uzağız

HÜDA PAR Batman Belediye Başkan adayı Serkan Ramanlı: Kirli ağızlarıyla siyaset yapanlardan uzağız

HÜDA PAR Batman Belediye Başkan adayı Serkan Ramanlı, mitingde yaptığı konuşmada, "Siyaset aramızı iyileştirmeli, adaleti tesis etmeli, dayanışmayı desteklemeli. Kirli ağızlarıyla, kirli gönülleriyle siyaset yapanlardan uzağız." dedi.

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı, Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu'nun katılımıyla Kültür Cami yanında seçim mitingi düzenledi.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği miting, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı, HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin'in selamlama konuşmasıyla devam etti.

Ardından HÜDA PAR Batman Belediye Başkan adayı Serkan Ramanlı, Kürtçe bir konuşma gerçekleştirdi.

Mitingin bu denli güzel olacağını hayal etmediğini belirten Serkan Ramanlı, mitinge katılanlardan ümitvar olmalarını istedi.

"Seçim vakti meyve verecek gayretimiz"

Ramanlı, "Kötülüklerin tamamını aramızdan çıkarıp atacağız. Sevgimizi yok edemeyecekler; birliğimizi durduramayacaklar. Artık aslanlar kalktı ve şu an hepsi meydanda. Eskilerin, çakalların, tilkilerin devri sona erdi. Birlik ve beraberliğimiz yeşerdi, büyüdü; seçim vakti meyve verecek bu gayretimiz." dedi.

Bediüzzaman Said Nursi'nin "İttifakta kuvvet, ittihadda hayat, uhuvvette saadet, hükûmette selâmet var." Sözüne atıfta bulunan Ramanlı, "Bir nasihatinde de muhabbetin bağını asla bırakmayın diyordu. Biz de onun bu sözünü işittik ve diyoruz ki halkımıza karşı asla sevgimizi azaltmayacağız. Biz artık bizi ayırmak isteyenlere yol vermiyoruz. Halkımıza aşığız, halkımızı seviyoruz." diye konuştu.

"Kararlıyız hizmetimizi göstermeye"

Ramanlı, "Kim ki sesimize kıymet vermezse bilsin ki onların karşısında duracağız. Biz birimize aitiz. Bağımız güçlü, diriyiz. Kimse bizden beklemiyordu. 'Ne gerek var bu kadar çabaya' dediler. Biz de dedik ki eminiz, samimiyiz ve güveniyoruz kendimize. Samimi şekilde çalışırsak bilin ki Allah bize lütfedecektir. Ve tedirgin olanları gördük. Sonra bize teveccühü gördük tedirginliklerini anladık ama dedik ki korkmayın biz dostuz; halimizi milletimizi yarı yolda bırakmayız, art niyetli değiliz. Biri de şöyle diyordu bize: 'HÜDA PAR'ın vekil çıkarmasında sonra yataklara düştüm ve endişe ettim ama söylemlerinizden sonra hak ettiğinizi gördüm ve içim rahatladı.' İnancımızı ve halimizi gördüklerinde doğrudur biz öyleyiz ama biz kararlıyız onlara hizmetimizi göstermeye." diye konuştu.

Milletvekilliğinin "rica makamı" olduğunu, belediye başkanlığının ise "icra makamı" olduğunu söyleyen Ramanlı, bu nedenle kendi elleriyle kendi halkına kimseden bir şey rica etmeden hizmet etmek istediklerini vurguladı.

Ramanlı, "Biz ne Ankara'nın kayyumundan ne de Kandil'in kayyumundan memnunuz. Biz kendi irademizle kendi kararımızı vermek istiyoruz." ifadesine dikkat çekti.

"Çocuklarımızı anadilimizle eğiteceğiz"

Her şekilde halkın içinde olup halkı temsil etmek istediklerini ifade eden Ramanlı, "Üç şey üzerinde duruyoruz. İlki inanmak ve inanç. Çünkü Müslümanız ve Rabbimize bağlıyız. öLüme hesaba ve ahirete inanıyoruz. Dinimiz her şeyden ötedir. Kötülükten men eder iyiliği emreden, Rabbini seven kendini sever; kendini seven milletini sever. Milletini seven de toplumun iyiliğini ister. Biz birbirimizin iyiliğini istemeliyiz. Irkçı değiliz, faşist değiliz; dilimiz Allah'ın ayetidir. Türk, Alevi neyse Kürt de o dur. Çocuklarımızı anadilimizle eğiteceğiz. Edebiyatımıza, tarihimize sahip çıkacağız. Üzerinde durduğumuz bir diğer şey hizmettir; her şekilde amadeyiz buna. Mahallelerimiz, sokaklarımız meydanlarımız hizmete muhtaç. Biz dilimizi savunuyoruz, halkımızın istediğini yerine getiriyoruz. Yollarınızı yapacağız, hizmetlerinizi yerine getireceğiz." diye konuştu.

Ramanlı, kadınlar, gençler ve işsizler için de projelerini olduğuna anlatan Ramanlı, kentin uyuşturucu sorununa dikkat çekerek, "Esrar ve uyuşturucu müptelaları çok fazla. Anne babaları ağlayarak görüyoruz, çocukların ellerinden kaçtığını söylüyorlar. Emniyet ve devlete gidiyorlar ve çocuklarını şikayet ediyorlar. Bu belaya karşı bize yardım edin diye. Biz diyoruz ki kendi işimizi kendimiz yapacağız. Belediye ve kendi imkânlarımızla bu işi halledeceğiz. Onlara sahip çıkacağız." dedi.

Kentteki çarpık yerleşime işaret eden Ramanlı, HÜDA PAR belediyeciliğinde kenar mahallelerde gereken modern yapılaşmaya önem vereceklerini kaydetti.

"Halkımız için birlik olmak zorundayız"

Birlik ve beraberliğin önemini de vurgulayan Ramanlı, "Fark yaratacağız ayırmayacağız. Biz aşiretlerimizle, halkımızla, insanımızla biriz. O siyaset ki bizi birbirimize yakınlaştırsın. O siyaset ki aileleri birleştirsin. Milleti bölen siyaset bize layık değil. O dostlukları bozan siyaset bize lazım değil. Siyaset aramızı iyileştirmeli, adaleti tesis etmeli, dayanışmayı desteklemeli siyaset. Kirli ağızlarıyla, kirli gönülleriyle siyaset yapanlardan uzağız. Tüm partilere sesleniyorum! Tüm kötü ve ayrımcılık yapan kişileri aranızdan çıkarın. Beraber düşünelim batman için. Batman'ın yararı için hareket edelim. Halkımız için birlik olmak zorundayız. Batman halkı, hiçbir siyasete mecbur değilsiniz. Aksine siyaset ve vekil size muhtaç. Fikrinizle gönlünüzle size kim hayırlı geliyorsa gayret ve samimiyetiyle kimi görüyorsanız ona oy verin, kendinize sahip çıkın." şeklinde konuştu.

"Birlik için bu kez HÜDA PAR"

Ramanlı, konuşmasının sonunda, "Bacılarım, sesinizi duyuyorum; iyi çalışıyorsunuz ama asla seçim gününe kadar pes etmeyin. Sizinle gurur duyuyorum. Gençler sizi de görüyorum, asla gevşemeyin. Oylar sayılana kadar meydandan çekilmeyin, asla gevşemeyin. Gevşemek kıyametimizdir. 31 Mart'a kadar meydanlardayız. Muhabbet için bu kez HÜDA PAR, adalet için bu kez HÜDA PAR, kardeşlik için bu kez HÜDA PAR, birlik için bu kez HÜDA PAR!" ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.