HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin'den polisin esnafa sert müdahalesine tepki

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin'den polisin esnafa sert müdahalesine tepki

Batman’da "kaçak cep telefonu baskını" yapan polis ile esnaf arasında yaşanan gerginlikte polisin sert müdahalede bulunmasına yönelik tepkiler devam ediyor.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin yaptığı yazılı açıklamada, baskın sırasında polisin esnafa yönelik sert müdahalede bulunmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Bölge halkının polisten insani bir yaklaşım görmek istediğini belirten Şahin, "Batman Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler 15 Temmuz darbesinin yıl dönümünde vergi kaçakçılığının önüne geçmek için cep telefonu satan esnafın iş yerlerine baskın düzenlerken esnafın bize ilettikleri şikayetlere göre ve çekilen görüntülerde de görüldüğü kadarıyla gerek esnafa gerekse şiddetli tavırlarına tepki gösteren halka da sert bir tavır sergilediler. Nitekim esnaflardan bazıları darp edildiklerini belgeleyen rapor da almışlar. Batman ve bölge halkı olarak görmek istediğimiz polisin sert ve haşin tavrı değil, müşfik ve insani bir yaklaşımıdır. Polis görevini yapmalı, ancak görevini yaparken karşıdakilerini potansiyel suçlu değil, vatandaş, esnaf, aile reisi olarak görmesini ve anlayışlı bir tavır sergilemesini beklerdik, bekleriz." dedi.

Açıklamasının devamında Şahin şunları söyledi: "Dün şiddet uyguladıkları esnaf ve vatandaşın çoğu, dört yıl önce, FETÖ'cü polislerin ağırlıkta olduğu bir darbe girişimini akamete uğratmak için meydanlarda sabahlıyorlardı. Emniyet mensuplarının haşin yüzünü bu halk çok gördü, artık mütebessim çehresini görmek istiyor. Bu da zor olmasa gerek. Haşin ve sert tavrını halkımızı ifsat eden yapı ve organizasyonlara karşı göstermesi daha hikmetlice olur. Ülkeye de bu şekilde faydalı olur."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.