HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Durmaz engelli bireyleri ziyaret etti

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Durmaz engelli bireyleri ziyaret etti

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammed Şerif Durmaz, her yıl 10 ile 16 Mayıs arasında çeşitli etkinliklerle kutlanan Engelliler Haftası münasebetiyle özel gereksinimli bireylere yönelik bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

İlk olarak Batman Görme Engelliler Derneği Başkanı Adnan Kaya'yı ziyaret eden Durmaz, daha sonra kentin farklı mahallelerinde ikamet eden bazı engelli bireyleri ziyaret edip hem bayramlarını hem de haftalarını tebrik etti.

Engelli vatandaşların sorunlarının konuşulduğu ziyaretlerde, tüm insanların bir engelli adayı olduğu konusuyla ilgili olarak toplum içerisinde bir duyarlılığın oluşturulması gerektiği vurgulandı.

Evlerinde ziyaret edilen engelli vatandaşlar, HÜDA PAR heyetinin kendilerine yapmış olduğu ziyareti çok anlamlı bulduklarını, bundan dolayı da heyete teşekkür etiklerini belirtti.

Ziyaretler sonrasında açıklamalarda bulunan Durmaz, engellilerin toplumun bir gerçeği olduğuna ve herkesin bu gerçeğin gereğini yerine getirmesi gerektiğine vurgu yaptı.

"Bu sene de engelli kardeşlerimizi unutmadık"

Engelliler Haftasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Durmaz, "Malum olduğu üzere her yıl 10 ile 16 Mayıs arası Engelliler Haftası olarak kabul edilmektedir. Bizler de bu hafta münasebetiyle özel gereksinimli engelli vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret edip hem bayramlarını hem de haftalarını tebrik ettik. Bu ziyaretlerin ilkini Batman Görme Engelliler Derneği Başkanı Adnan Kaya'ya, ardından da diğer özel gereksinimli bireylere yaptık. Bu sene Engelliler Haftası kısıtlama zamanına denk geldi, ayrıca Kudüs meselesi gündemin en sıcak konusuydu. Sıcak gündeme rağmen bizler bu sene de engelli kardeşlerimizi unutmadık, onları evlerinde ziyaret edip yanlarında bulunduğumuzu kendilerine ilettik." ifadelerini kullandı.

"Toplum olarak daha fazla empati yapmalıyız"

Engellilere yönelik farkındalık oluşturma programı hakkında bilgiler veren Durmaz, "Bizler teşkilat olarak Batman'daki engelli vatandaşlarımıza yönelik farkındalık oluşturma adına bazı çalışmalar yapmıştık ve o çalışmalarda engelli kardeşlerimizin sorunlarının çözümü için her zaman üzerimize düşeni yapacağımızı belirtmiştik. Şimdi de ifade ediyoruz; engelli vatandaşlarımız yılın belirli günlerinde değil her zaman hatırlanmalıdır. Toplum arasında 'Herkes engelli adayıdır' bilincinin yerleşmesi için bir duyarlılığın ve farkındalığın ortaya konulması gerekmektedir. Bunun için de toplumda empati duygusunun geliştirilmesine ihtiyaç vardır. Hayatın herkes açısından daha güzel, daha yaşanılır ve daha huzurlu olması için toplum olarak daha fazla empati yapmalıyız." şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.