HÜDA PAR Batman’da “Bağımlılıktan Kurtulalım” projesiyle gençlerle bir araya geldi

HÜDA PAR Batman’da “Bağımlılıktan Kurtulalım” projesiyle gençlerle bir araya geldi

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammed Şerif Durmaz, bağımlılıkla mücadeleye dikkat çekme ve gençlerde bir bilinç oluşturma adına başlattıkları “Bağımlılıktan Kurtulalım” projesi ile ilgili çalışmalarına devam ediyor.

Başlattıkları proje ile ilgili çalışmalarını sürdüren Merkez İlçe Başkanı Durmaz, Şerzan Kurt Parkı, 19 Mayıs Gençlik Parkı ve Su Parkı’nda mahalle gençleriyle bir araya geldi.

Daha önce bağımlılıkla ilgili çalışma yapan dernekleri ve Batman Üniversitesinin gençlik topluluklarını ziyaret ettiklerini belirten Durmaz, özellikle uyuşturucu ve teknoloji bağımlılığını gündemlerini aldıklarını söyledi.

Durmaz ayrıca toplumda bir bilincin oluşması için parklarda gençlerle bir araya gelmeye, gençleri bilgilendirmeye, onları dinlemeye ve sorunların çözümü için girişimlerde bulunmaya devam edeceklerini belirtti.

Durmaz, bu buluşmalarındaki amaçlarının bağımlılıkla alakalı bir farkındalık oluşturmak olduğunu ifade etti.

“Teknoloji bağımlılığı çok fazla”

Durmaz, “HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığı olarak mahalle çalışmalarımız kapsamında parklarda gençlerle buluşma programları yapıyoruz. Daha önce de bu program çerçevesinde bazı ziyaretler gerçekleştirmiştik. Gençlerde bağımlılıkla ilgili bir bilincin oluşturulabilmesi adına çalışmalar yürütüyoruz. Son zamanlarda Batman’da bağımlılıkla ilgili şikâyetler çok fazla olmuştur. Pandemide olduğumuz hasebiyle de teknoloji bağımlılığı ortaya çıkmıştır. Var olan teknoloji bağımlılığı gençlerde daha da fazlalaşmıştır. Bizlerde bu teknoloji bağımlılığı başta olmak üzere tüm bağımlılıklarla mücadele etmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

“Uyuşturucu ve teknoloji bağımlılığıyla ilgili toplumda farkındalık oluşturma gayretindeyiz”

Özellikle gençlerde bir bilinç oluşturmaya çalıştıklarını vurgulayan Durmaz, şöyle devam etti:

“Dijital bir çağda olduğumuzdan dolayı teknolojinin sıklıkla kullanıldığı bir dönemdeyiz. Teknoloji kullanıldığında faydalı işler yapılmakla beraber yanlış kullanıldığında zararları da olabiliyor. Bu manada bir bilinç oluşması lazım. Sosyal medya bağımlılığına çare olabilmek adına atılması ve yapılması gereken adımlar var. Bunlar yapılmadığı zaman gençler sosyal medya bağımlısı olacaklar. Sosyal medya bağımlısı olan bir insan hem fiziksel hem de ruhsal olarak birçok sorunla karşı karşıya kalabilir. Bunların olmaması için hem uyuşturucu hem de teknoloji bağımlılığıyla ilgili toplumda bir farkındalık oluşturma gayretindeyiz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler