HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Alpaya, yangın bölgesini ziyaret etti

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Alpaya, yangın bölgesini ziyaret etti

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya ve beraberindeki heyet, 25 Haziran'da başlayan ve büyük oranda kontrol alınan Genç ilçesindeki orman yangını bölgesine giderek halka geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi köyünde 25 Haziran'da başlayan orman yangını, rüzgârın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı.

Güzeldere ve çevre köylere de yayılan yangının, söndürme ekiplerinin yoğun müdahalesiyle büyük oranda kontrol altına alındığı belirtilirken bazı noktalarda yangının devam ettiği bildirildi.

Günlerdir devam eden yangın nedeniyle bölgeye bir ziyaret gerçekleştiren HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya ve beraberindeki heyet, halka geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Yangına müdahale yapıldığını ancak çalışmaların yetersiz kaldığını belirten Alpaya şunları söyledi:

''Yönetimimizle birlikte yangın bölgesindeyiz. Burada yangının boyutunu daha iyi gördük. Yangın geniş bir alana yayılmış fakat bazı bölgeler kontrol altına alınmıştır. Daha çok yayılmaması için acilen takviye yardım gelmesi gerekir.'' dedi.

"Ormanlarımız can damarlarımızdır"

Sadece yangın anı için değil gelecekteki olası afetlere karşı da hazırlıklı olmak gerektiğine işaret eden Alpaya, "Yangın sonrası da hesaba katılarak geniş çaplı bir çalışma yapılmalıdır. Çünkü yöre halkı daha önce de buralarda yangının çıktığını belirttiler. Dolayısıyla kalıcı bir çözüm gerekir.'' dedi.

"Ormanlarımız can damarlarımızdır." diyen Alpaya, "Bölgemiz hem dağlık hem de ormanlık alandır. Herhangi bir yangın esnasında müdahale yetersiz kalabilir. Bunun için ek yardım gönderilirse ormanlarımız yanmadan yangın kontrol altına alınabilir.'' şeklinde konuştu.

Alpaya, son olarak şöyle konuştu:

"HÜDA PAR Bingöl İl Teşkilatı olarak, bölgede yangın sündürme çalışmasına katılan çalışanlarımıza gayretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bölge halkına da geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Rabbim bir daha böyle bir yangından bölgemizi ve ülkemizi muhafaza etsin."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.