HÜDA PAR Bingöl İl Başkanından "medrese şehitlerine" ziyaret

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanından "medrese şehitlerine" ziyaret

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, Bingöl’de PKK tarafından 1993 yılında medreseye düzenlenen saldırıda şehit edilen Süleyman Berdibek ile Ziya Kaylı'yı kabirleri başında andı.

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, Bingöl’de PKK tarafından 1993 yılında Köklü (Törek) köyündeki medreseye düzenlenen saldırıda şehit edilen Süleyman Berdibek ile Ziya Kaylı'yı kabirleri başında andı.

Şehadetlerinin 24'üncü yılında Berdibek ve Kaylı'nın kabirleri başına gelen HÜDA PAR İl Başkanı Hamdullah Tasalı, şehitler için Fatiha ve Ya-Sin okuyup dua etti.

Şehitlerin mezarları başında bir konuşma yapan HÜDA PAR İl Başkanı Tasalı, Berdibek ve Kaylı'nın, İslam için şehit olduklarını söyledi.

"İbadet ve ilim esnasında şehit edildiler"

Tasalı, "Cenab-ı Allah kendilerine rahmet etsin. Karanlık dönemlerdi. Kardeşlerimiz İslam için mücadele ediyorlardı. Medresede ilim tahsil ediyor, dindar bir neslin yetişmesi için mücadele ediyorlardı. Medresede İslami ilim tahsil ederken, coğrafyamızda çöreklenmiş zalim örgütün kurşunlarına hedef oldular. İbadet ve ilim esnasında şehit edildiler. Allah kendilerine rahmet etsin. Bizleri onların yolundan ayırmasın. Kardeşlerimiz kazandılar. Onların kazandığına inanıyoruz. Allah’ın rızasını ve cennetini kazandılar. Onlar kaybetmediler. Bugün burada olmamız, onların kaybetmediğine bir işarettir. Bizler onları unutmayacağız." dedi.

"Şehitlerin kanı, zalimlerin çirkin yüzlerini tanımamıza vesile olmuştur"

Şehitler ve onların davalarının hiçbir zaman unutulamayacağını dile getiren Tasalı, şehitlerin her zaman ve her asırda Müslümanlara öncülük ettiklerini belirterek, şunları söyledi: "Şehitler kendinden sonrakilere kanlarıyla, şehadetleriyle umut olmuşlardır. Şehitler bizlere gidilmesi gereken bir yolu göstermişlerdir. Şehitlerin kanı, zalimlerin çirkin yüzlerini tanımamıza vesile olmuştur, bütün bir Müslüman halka göstermiştir. Hala şehitler veriyoruz. Rabbim tekrar şehadetlerini kabul etsin, bizlere de şefaatlerini nasip etsin. Onların yolunu sürdüreceğiz ve miraslarına sahip çıkacağız İnşallah."

İLKHA





















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.