HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığından 28 Şubat açıklaması

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığından 28 Şubat açıklaması

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Orhan Açıkbaş, 28 Şubat darbesinin yıldönümü dolayısıyla açıklamada bulundu.

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Orhan Açıkbaş, 28 Şubat askeri darbenin yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Açıklamasında, Türkiye ve dünya tarihine bir kara leke olarak yazılan, dindarların ağır bedeller ödediği 28 Şubat darbesinin açtığı yaraların hâlâ sarılmaya çalışıldığını dile getiren Açıkbaş, şunları söyledi:

"28 Şubat sürecinin zulmü devam ediyor. Çünkü o dönemin mağduriyetleri halen giderilmedi. Okulundan, işinden atıldığı için görevine dönemeyen, dönüp de 5-10 yıllık hak kaybı yaşayanlar var. O dönemde kumpas ve provakasyonlar ile cezaevine atılan insanların bir kısmı, 25 yıldır halen cezaevindedir. 28 Şubat'ta rol alan ve mağduriyetlerin yaşanmasına sebep olan herkesten hesap sorulması gerekir."

Açıkbaş, "İktidardan da 28 Şubat sürecinde aktif rol oynayanları terfi ettirme yerine, onlardan hesap sormasını, özellikle 28 Şubat sürecinde uyduruk delillerle cezaevine atılanların, kamudan ihraç edilenlerin mağduriyetini giderecek olan yasal düzenlemeyi bir an önce çıkarmasını ve böylece 28 Şubat ile ilgili defteri kapatmasını bekliyoruz." dedi.

Açıkbaş, "Dünden bugüne yapılan darbelerin getirdiği zorlukların, sıkıntıların ve yaşanan tüm mağduriyetlerin büyüklüğü, son yapılmaya çalışılan ve başarısız olunmasına rağmen 15 Temmuz hain darbe girişimi ülkemizde ve milletimizde nice derin yaralar açmıştır. Parti olarak elbette yapılan tüm darbelere karşıyız, tıpkı 15 Temmuz’da tüm üye ve gönüllülerimiz ile yurdun her tarafında göğsünü hainlere karşı siper etmiş ve üyelerinden şehid vermiş olan bir parti olarak HÜDA PAR, gelecekte de ilelebet hiçbir darbeye sessiz kalmayacaktır." açıklamasında bulundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.