HÜDA PAR Bismil İlçe Başkanlığı Gazze için basın açıklaması düzenledi

HÜDA PAR Bismil İlçe Başkanlığı Gazze için basın açıklaması düzenledi

HÜDA PAR Bismil İlçe Başkanlığı, Cuma namazı sonrası düzenlediği basın açıklamasında işgalci siyonist rejim mallarına boykot uygulanmasının önemine dikkat çekti.

HÜDA PAR Bismil İlçe Başkanlığı, Cuma namazının ardından Meydan Parkı'nda Gazze için basın açıklaması düzenledi.

Çok sayıda kişinin katıldığı basın açıklamasına ilçedeki bazı siyasi parti ve STK yetkilileri de destek verdi.

Basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Bismil İlçe Başkanı Emin Bal, İslam ülkelerinin liderlerine Gazze’deki katliamların durdurulması için çağrıda bulundu.

İşgalci rejimin, saldırılarını durdurması için siyonist menşeili ve siyonizme destek veren ürünlere boykot uygulanması gerektiğini ifade eden Bal, "Bu soykırımı durdurmanın bir yolu da boykottur. Siyonist ürünlere boykot uygulandıkça siyonistler zayıflayacak ve bunun neticesinde yapmak istedikleri zulümlerden de vazgeçmek zorunda kalacaktır." dedi.

"HAMAS’ın hesaba katılmadığı hiçbir anlaşma ve teklife itibar edilmemelidir"

Gazze’ye saldıran siyonist işgal rejiminin, büyük bir bataklığa saplandığını, vermiş oldukları kayıplardan dolayı kendi aralarında çekişmeye başladıklarını ifade eden Bal, şunları söyledi:

"Cenk meydanında kaybetmeye başlayan siyonistler, bazı hile ve desiselerle masa başında kazanma hayallerini kurmaktadır. Bunun için Hamas’ın yok sayıldığı bir barış görüşmesini teklif etmektedir.

İslam ülkeleri söz konusu oyuna gelmemeli, seçimle iş başına gelmiş ve Gazze halkının oylarıyla meşru hükümet olan HAMAS’ın hesaba katılmadığı hiçbir anlaşma ve teklife itibar etmemelidir.

Hiç kimse ateş altında müzakere etmeyi kabul etmez. Ne HAMAS ne de başkası. Filistinliler için bir çözüm bulmak isteyen herkes işe katliamı durdurmakla başlamalıdır. Herhangi bir anlaşmaya varmak için ilk adım budur.

Filistinlilere kimin liderlik edeceği konusunda Filistin halkı kararanı vermiştir. Hiç kimsenin ne ABD’lilerin ne israillilerin ne de bir başkasının dikta etmeye hakkı yoktur."

"Gazze’deki insanların hayatının idamesi için temel ihtiyaçlar karşılanmalı"

Müslüman liderlere, tüm uluslararası aktörlere ve dünya halklarına seslenen Bal, Gazze için yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:

"Gazze’de yaşayan iki buçuk milyona yakın mazlum insanın hayatlarının idamesi için gerekli su, gıda, ilaç, barınma ve temel ihtiyaçların karşılanması için 'insani yardım koridoru' acilen açılmalıdır.

Filistin’i devlet olarak tanıyan özgür ülkeler, seçimle iş başına gelmiş HAMAS’a ve Gazze hükümetine denizden, karadan ve havadan ulaşmak için siyonistlerden izin alma zilletinden kurtulmalıdır. Bu özgür ülkeler, uluslararası hukuka uygun olarak Hamas’la siyasi, ekonomik ve askeri iş birliği yapmalıdırlar.

İşgal tamamıyla son bulana kadar siyonist işgal rejimi ve ticari kurumlarına askeri, siyasi, diplomatik ve ekonomik tüm ilişkilere son verilmeli, asla yeni iş birliği yapılmamalıdır.

Siyonistlerin her bir saldırı, katliam, cürüm ve hukuk tanımayan uygulamalarına karşı mutlaka caydırıcı yaptırımlar uygulanmalıdır. Siyonistler ancak güçten anlar, İslam ümmeti bu gücünü göstermelidir.

Müslümanlar izzetli bir şekilde yaşamak istiyorsa aralarındaki ihtilafları bir kenara bırakıp siyasi, ekonomik ve askeri birliklerini kurmalı ve siyonist vahşete dur demelidirler.

Filistin davası ümmetin ortak davasıdır. Mescid-i Aksa ve Kudüs, Müslümanların ortak değeridir. Bu bilinç kaybolmamalı ve nesiller boyu diri tutulmalıdır.

Yaşanan bu vahşet artık bir insanlık sorunu olmuştur. Tüm vicdan sahipleri bu soykırıma karşı harekete geçmelidir."

Basın açıklamasının ardından Filistin halkı için dua edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.