HÜDA PAR Bismil'de husumetli aileyi barıştırdı

HÜDA PAR Bismil'de husumetli aileyi barıştırdı

​Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde aralarında husumet bulunan akrabalar için düzenlenen barış töreninde sosyal mesafe ve maske takma kuralına uyuldu.

Bismil'de birkaç ay önce arazi anlaşmazlığından dolayı Bozçalı ailesinin amca çocukları arasında çıkan kavgada bir kişi yaralanmıştı.

Amca çocukları arasındaki husumet nedeniyle HÜDA PAR Bismil İlçe Başkanı Ali Bilmez'in başkanlığındaki Mustafa Özmen, Mehmet Aykal ve Hacı Nezir Özalp'tan oluşan bir heyet, barış için aileyle görüşmeler gerçekleştirdi.

Yapılan görüşmeler sonucu her iki taraf da barışmaya ikna oldu. Husumetin son bulması nedeniyle Bismil İlçe Müftülüğü Konferans Salonunda barış töreni düzenlendi.

Barış töreninde Coronavirus nedeniyle sosyal mesafe kuralına uyuldu, maskeler takıldı.

Barış için bir araya gelen akrabalar, İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş’un ve kanaat önderleri önünde Kur’an-ı Kerimlerin altında geçti. Aileler Coronavirus nedeniyle sosyal mesafeyi korudu ve sarılmamaya özen gösterdi.

Her iki aileyi tebrik eden HÜDA PAR Bismil İlçe Başkanı Ali Bilmez, olayın büyümesini önlemek için her iki taraftan da ricada bulunduklarını söyledi.

"Gençler yarını düşünerek aklıselim ile hareket etmeli, yanlışa düşmemeli"

Bilmez, "Özelikle bölgemizde maalesef aile içinde gerek kardeş gerekse amca çocukları arasında arazi anlaşmasızlığından dolayı istenmeyen olaylar olabiliyor. Bazen evin büyüğü de yanlış kararlar alabiliyor ancak asıl büyük sorumluluk gençlere düşüyor. Gençler yarını düşünerek aklıselim ile hareket etmeli, yanlışa düşmemeli. Büyükleri hata yaparlarsa onlara uymayarak onları hatalarından döndürmeli." dedi.

"Peygamberimiz de küskün ve husumetli aileleri barıştırırdı"

Yaşanan bu tür husumetlerin ardından herkese büyük bir sorumluluğun düştüğüne dikkat çeken Bilmez, "Komşumuz, köylümüz, dostlarımızın başına bir olay geldiğinde herkes yerinde müdahale etmelidir ki olayın büyümesini önleyebilelim. İnsanlar bazen istemese de birbirini kırabiliyor. Bizler de Müslüman olmamız hasebiyle Peygamberimiz Hazreti Muhammed'i (sallallahu aleyhi vesellem) kendimize örnek alarak böyle tür üzücü olaylar karşısında sessiz kalmadık, elimizi taşın altına koyduk. Zira Peygamberimiz de küskün ve husumetli aileleri barıştırırdı." ifadelerini kullandı.

Bozçalı ailesine ve barışta emeği geçen herkese teşekkür eden Bilmez, bu barışın hayırlara ve bölgedeki diğer husumetli ailelere örnek olmasını temenni etti.

"Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim kılsın"

Müftü Ahmet Durmuş da yaptığı konuşmada, "Bizler burada Peygamberimizin sünnetini uyguluyoruz. Kendisi de öyle durumlarda aileleri barıştırmak için çaba sarf eder ve barışın kalıcı kalması için uğraşırdı. Bizler de madem Allah için bir araya geldik öyleyse bir daha böyle bir durum olmaması için herkes bu gün olduğu gibi elini taşın altına koysun. Hataların peşine düşen değil de af eden, fedakarlık yapanlardan olalım.   Barışa katkısı olan herkesten Allah razı olsun. Kur'an aranızdadır. Hiç kimse bu sulhu bozacak, zarar verecek herhangi bir tavır içerisinde girmeyecek. Bu sözü her iki taraftan aldık, hiç kimse hiç kimseye ihanet etmeyecek. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim kılsın." diye konuştu.


HÜDA PAR Bismil'de husumetli aileyi barıştırdı

HÜDA PAR Bismil'de husumetli aileyi barıştırdı

HÜDA PAR Bismil'de husumetli aileyi barıştırdı

HÜDA PAR Bismil'de husumetli aileyi barıştırdı

HÜDA PAR Bismil'de husumetli aileyi barıştırdı

HÜDA PAR Bismil'de husumetli aileyi barıştırdı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.