HÜDA PAR Bitlis İl Başkanlığından ASİBED'e ziyaret

HÜDA PAR Bitlis İl Başkanlığından ASİBED'e ziyaret

Dünya Engeliler Günü dolayısıyla engeliler derneğini ziyaret eden HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Celal Gül, engellilerin sorun ve taleplerini dinledi.

HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Celal Gül beraberindeki heyetle birlikte Dünya Engeliler Günü dolayısıyla "Artık Saklanmak İstemiyorum Derneği"(ASİBED)'i ziyaret etti.

Ziyarette, engellilerin gününü tebrik eden Gül, engellilerin toplumda bir denge olduğunu hatırlatarak, engellilerin yılda bir gün değil, her gün hatırlanması gerektiğini belirtti. Gül, kamu binaları başta olmak üzere yapıların engellilere engel çıkarmayacak şekilde düzenlenmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Gül, "Engellilere acınacak bir gözle bakılmamalı. Engellilerin bu toplumda bir denge olduğu unutulmamalı. Bu kardeşlerimiz dışlanmamalı. Onlara sahip çıkıp, topluma kazandırmalıyız. Her alanda yapılacak yapılaşmalar, engellilerin faydalanabileceği bir şekilde yapılmalıdır. Hiçbir şeyin söylemde kalmaması gerekiyor. Ziyaret ettiğimiz engelli kardeşlerimiz dert yanıyorlar. Hele hele coğrafi şartların zor olduğu Bitlis gibi bir yerde engellilere daha çok sahip çıkılmalı. Toplumun her kesimi bu kardeşlerimize sahip çıkmalıdır." dedi.

Kendilerine yapılan ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Artık Saklanmak İstemiyorum (ASİBED) Derneği Başkanı Bayram Tutkaç, engellilerin hak ettiği değeri görmediğini dile getirerek, her zaman hatırlanmak istediklerini belirtti.

İLKHA


HÜDA PAR Bitlis İl Başkanlığından ASİBED'e ziyaret

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler