HÜDA PAR Bitlis İl Başkanlığından kuduz tanısı konulan çocukların ailelerine ziyaret

HÜDA PAR Bitlis İl Başkanlığından kuduz tanısı konulan çocukların ailelerine ziyaret

HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Cengiz Karakaya, Adilcevaz İlçe Başkanı Aziz Erçetin ve beraberindeki heyetle birlikte Göldüzü köyünde kuduz tanısı konulan çocukların ailelerini ziyaret etti.

Başıboş sokak köpekleri tarafından ısırıldıktan sonra kuduz tanısı konulan çocukların ailelerini ziyaret eden Karakaya ve beraberindeki heyet, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Bitlis'in Adilcevaz ilçesi Göldüzü köyünde köpek tarafından ısırılan ve Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesinde tedavi gördükten sonra taburcu olan 10 yaşındaki Polat Erçetin’i evinde ziyaret eden Karakaya, çocuğun sağlığına kavuşmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Yaşanan olayla ilgili aileden bilgi alan Karakaya, bu sorunun sadece Göldüzü köyüyle sınırlı olmadığını, Türkiye’de yaşanan bir sorun olduğunu dile getirerek, sorunun çözülmesi için ellerinde gelen gayreti göstereceklerini söyledi.

Daha sonra Karakaya ve beraberindeki heyetle Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavisi süren M.E’nin köyde bulunan dedesini ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Köyde vatandaşların sorunlarını dinleyen Karakaya, başıboş sokak köpekleriyle ilgili TBMM’de acil bir yasanın çıkarılması gerektiğinin altını çizdi.

Tedavi olduktan sonra sağlığına kavuşan 10 yaşındaki Polat Erçetin, okula giderken başıboş sokak köpekleri tarafından ısırıldığını dile getirerek, “Okula giderken köpeklerin saldırısına uğradım. Ankara’ya sevk ettiler. Tedavimi olduktan sonra sağlığıma kavuştum. Şu anda tedavi gören arkadaşımın da sağlığına kavuşması için dua ediyorum. Okula gitmekten korkuyoruz. Köyde köpekler çok. Bu köpeklerin toplatılmasını istiyoruz.” dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.