HÜDA PAR Bursa İl Başkanı on binlere hitap etti foto

HÜDA PAR Bursa İl Başkanı on binlere hitap etti foto

Darbe girişimine büyük tepki göstererek meydanlara inen on binlerce insana seslenen HÜDA PAR Bursa İl Başkanı Mehmet Şimşek HÜDA PAR’ın darbe girişiminden bu yana meydanlarda olduğunu belirtti.

Yaşanan darbe girişimine karşı tüm Türkiye’de halk akın akın meydanlara çıkmaya devam ederken, Bursa’da da darbe girişimine karşı düzenlenen darbe karşıtı gösteriler on binlerce insanın katılımıyla devam ediyor.

Bursa’da gün boyu devam eden eylemler Fomara Meydanı’nda akşam saatlerinde yoğunlaşarak devam etti.  Meydana gelen yolda önce araçlarla konvoy oluşturan HÜDA PAR üyeleri ise daha sonra kortej şeklinde yürüyerek alana giriş yaptı.

HÜDA PAR Bursa İl Başkanlığı üye ve gönüllerinin  büyük katılım gösterdiği darbe karşıtı gösterilerde özellikle halkın HÜDA PAR üyelerine büyük ilgi gösterdiği gözlendi.

Bursa Fomara Meydanı’nda 4. Gününde düzenlenen darbe karşıtı program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe çeşitli konuşmalar gerçekleştirirken HÜDA PAR Bursa İl Başkanı Mehmet Şimşek de toplanan on binlerce kişiye hitap etti.

Darbe girişiminden bu yana HÜDA PAR üyelerinin sürekli meydanlarda olduğunu belirten Şimşek, “HÜDA PAR Türkiye’nin dört bir yanında Batman’da Diyarbakır’da, Bingöl, Antep ve İstanbul’da şuanda meydanları doldurmaktadır.”dedi.

“Değil 4 gün 4 bin gün de sürse burayı terk etmeyeceğiz.”

“Ta ki bu zulüm bitmeyene kadar, darbenin kırıntısı kalmayana kadar meydanları terk etmeyeceğiz” diyen Başkan Şimşek, “Evet 4 gündür buradayız değil 4 gün 4 bin gün de sürse burayı terk etmeyeceğiz.”diye konuştu.

“Darbenin ne olduğunu bilen ve darbe zulmüyle karşılaşmış bir milletiz”

Darbenin ne olduğunu ve darbe zulmü ile karşılaşmış bir millet olduklarını ifade eden Şimşek , “Evet şu anda burada Türkü’yle Kürt’üyle, Laz’ıyla,  Arab’ıyla Çerkez’iyle Boşnak’ıyla bütün bir millet yek vücut olmuş. İşte bu gösteriyor ki, mesele millet meselesi, mesele memleket meselesi olunca hiçbir siyasi görüşün önemi kalmıyor artık.”şeklinde konuştu.

Paralel Yapı çetesinin en büyük mağdurlarından biri HÜDA PAR çevresidir

Konuşması sürekli tekbirler ve alkışlarla kesilen Şimşek, Paralel Yapı  çetesinin en büyük mağdurlarından biri olduğunu ve HÜDA PAR’ın bu mağduriyetleri fazlasıyla yaşadığını anlattı. 90’lı yıllarda camide Kur’an dersi verdikleri için yıllarca cezaevlerinde yattıklarını ve günlerce işkence gördüklerini dile getiren Şimşek, bugün bu zihniyetin asker ve polisi öldürmesinin normal olduğunu vurguladı.

Darbe girişiminin ilk günü bir kardeşimiz vurularak şehit edildi

Darbe girişiminin ilk gecesinde İstanbul’da  tüm üyelerinin sokaklara döküldüğünü kaydeden Şimşek, “Köprü tarandığı sırada HÜDA PAR üyesi bir kardeşimiz vurularak şehadet şerbetini içti. Hem ona hem de diğer şehitlere mübarek olsun. Allah onları rahmetiyle sevindirsin.” İfadelerini kullandı.

Allah’tan kardeşlik duygularının pekiştirmesini dileyen Şimşek, halkı selamlayarak konuşmasını sonlandırdı.

On binlerce insanın tekbirler getirerek tepki gösterdiği darbe girişimi Bursa halkı tarafından halen lanetlenmeye devam ediliyor.

İLKHA

















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler