Hüda Par Çaldıran İlçe binasına molotoflu saldırı

Hüda Par Çaldıran İlçe binasına molotoflu saldırı

Çaldıran Hüda Par İlçe binası kimliği belirsiz kişilerce molotof atılarak yakılmaya çalışıldı.

VAN - Çaldıran Hüda Par İlçe binası kimliği belirsiz kişilerce molotof  atılarak  yakılmaya çalışıldı.

Akşam saatlerinde parti binasında kimsenin olmadığı bir saatte yapılan saldırıyı çevredeki  esnaflar gördüklerini ifade ettiler. Esnaf, saldırganların 2 kişi olduklarını  ve şahısların  ellerindeki Molotofları Hüda Par ilçe binasına atıp olay yerinden koşarak uzaklaştıklarını belirttiler.

İlke Haber Ajansına bilgi veren Hüda-Par İlçe Başkanı M.Selim Çınarcı, 2 kişinin parti binalarına saldırarak 2 adet Molotof attıklarını, bunlardan bir tanesinin parti binalarına isabet etmediğini diğerinin ise içeriye girerek küçük çapta yangın çıkardığını belirtti. Çınarcı, “Esnaf komşularımız yangını görüp hemen müdahale etmişler parti binamızda küçük çapta zarar meydana gelmiştir. Bu gibi saldırılar daha öncede olmuştu nasıl ki biz o saldırılara rağmen hala burada isek, şimdi de buradayız. Bu saldırılar bizim davamızı sürdürmemize engel değildir ve olmayacaktır.” dedi.

Hüda Par Van İl Başkanı Rasim Sayğın ise,  olayla  ilgili yaptığı açıklamada,  “Söz konusu olaylar ile halkımızın huzuru kaçırılmaya çalışılmaktadır.  Bu tür huzursuzluklara fırsat vermeyeceğiz.  Kolluk ve polisten de olayın faillerinin derhal ve ivedilikle bulunmasını bekliyoruz. Aksi takdirde bu tür olayların artarak devam edeceği endişesini taşıyoruz. Olayların önü daha sonra alınamayabilinir. Bu saldırılar halkın zararına olan davranışlardır. Bu saldırıyı kınıyoruz ve yakın zamanda ayrıntılı açıklama partimiz tarafından yapılacaktır.” ifadelerini kullandı.

Saldırı sonrası olay yerine gelen polis olayla ilgili soruşturma başlattı.  (Cihad Coşar – İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.