HÜDA PAR çiftçiye sunulan desteğin kesilmesine tepki gösterdi

HÜDA PAR çiftçiye sunulan desteğin kesilmesine tepki gösterdi

HÜDA PAR Silvan İlçe Başkanlığı yaptığı basın açıklamasıyla "örgüt mensubu oldukları" iddiasıyla bazı çiftçilerin devletten aldıkları desteklemelerinin kesilmesine tepki göstererek, bu tür uygulamaların halkı mağdur ettiğini vurguladı.

HÜDA PAR Silvan İlçe Başkanlığı, "örgüt mensubu" oldukları iddiasıyla bazı çiftçilerin devletten aldıkları desteklerin kesilmesine dair basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı HÜDA PAR İlçe Başkan Yardımcısı Adnan Balyen okudu.

Silvan İlçe Teşkilatı olarak halkın yanında olduklarını ve her seferinde farklı bahaneler üzerinden çiftçilere verilen tarım desteklerinin kesilmesinin halkı mağdur ettiğini söyleyen Balyen, “Mağdur edilen çiftçilerin bir kısmı ilçe teşkilatımıza müracaat ederek yaşadıkları mağduriyetlerini dile getirmişlerdir. Devletin çiftçilikle uğraşan halkımıza vermiş olduğu tarımsal ve hayvancılığa yönelik desteğin kimi terör örgütleri ile ilişkili oldukları iddiaları üzerinden kesmesi çiftçilerimizi mağdur etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Kimler tarafından hangi amaçla verildiği araştırılmayan gerçekdışı istihbari bilgilerden hareketle geçimini çiftçilikle kazanan Silvan halkının destek kredilerinin kesilmesinin hakkaniyete uygun olmadığını belirten Balyen, sözlerine şöyle devam etti:

“Bize başvuran mağdur çiftçilerimiz,  100 bin TL civarında desteklerinin kesildiğini ve kendilerine isnat edilen hiçbir suçlamayı da kabul etmelerinin mümkün olmadığını söylüyorlar. Bu vatandaşlarımızın gerek Silvan gerekse de Diyarbakır da yaptıkları başvurular sonuçsuz kalmış, kendilerine verilen cevapta ise haklarında böyle bir tespitin olmadığı ve destek kredilerinin verilmesi gerektiği ifade edilmiş. Bu keyfi tutum karşısında halkımız mağdur olmaktadır. HÜDA PAR ilçe teşkilatı olarak Hükümete çağrıda bulunuyoruz; çiftçilere verilen destek, toprağın işletilmesine bağlı bir destektir. Toprağı işletenin kim olduğunun önemi yoktur. Olmamalıdır. İspata muhtaç iddialara veya bilgilere dayanarak çiftçilerimizin tarım ve hayvansal desteklerinin kesilmesi hukuk dışı bir uygulamadır. Hükümetten talebimiz bu hukuk dışı ve keyfi uygulamayı sonlandırmalıdır. Kesilen destekler biran önce verilmelidir.”  (Hamza Adiyaman - İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.