HÜDA PAR Çınar İlçe Başkanlığından “Çınar’ın Sağlık Sorunları” raporu

HÜDA PAR Çınar İlçe Başkanlığından “Çınar’ın Sağlık Sorunları” raporu

HÜDA PAR Çınar İlçe Başkanlığı Çınar ilçemizin sağlık sorunları ile ilgili bir rapor hazırladı.

HÜDA PAR Çınar İlçe Başkanlığı tarafından hazırlanan raporda Çınar ilçemizde var olan, “sağlık” ile iligi sorun ve önerilere dikkat çekildi.

Açıklanan raporda;

Halen ilçemizde ilçe halkına hizmet vermekte olan 25 yataklı, 3 dahiliye, 1 çocuk, 1 kadın doğum, 2 uzman aile hekimi, 12 pratisyen hekimi olan ilçe hastanesinin, komşu ilçe ve köylerinden gelen hastalarla birlikte yaklaşık yüz bin nüfusa hizmet vermekle, gerek yatak sayısı, gerekse klinik ve tabip açısından yetersiz kalmaktadır.

Bu durum da sağlık hizmeti yönünden ilçemiz halkının mağduriyetine neden olmaktadır. Yapılan araştırmalarda ülkemizde her 100 bin hastaya yaklaşık 300 yatak düşmekte iken, ilçemizde hastane yatak sayısı sadece 25’te kalmaktadır.

Bu nedenle, halkımızın sağlığı açısından son derece önemli bir kurum olan ilçe devlet hastanemizin, yatak sayısının en az 50‘ye yükseltilip,

mevcut doktorlara ilaveten KBB, ORTOPEDİ, ÜROLOJİ, GÖZ ve GENEL CERRAHİ dallarında doktor tayinine ihtiyaç vardır. Bunun için ilçe hastanemize yukarıda belirtilen branşlarda klinik ve doktor takviyesi yapılmalı ve değişik dallarda ihtiyaç duyulan malzeme ve donanımla ilçe hastanemizin, 100 bin nüfusa hizmet verebilecek seviyeye getirilmesi acil bir ihtiyaçtır. Yetkililerin bu konuyu acil olarak gündemlerine alarak, zaten maddi yönden düşük durumda olan ilçemiz halkının sağlık hizmeti yönünden bu mağduriyetten kurtarılması talebimizdir.

37d5a86d-b933-4b86-9155-5ad1d6166fd5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.