HÜDA PAR Çınar İlçe Başkanlığından “Çınar’ın Sorunları” raporu

HÜDA PAR Çınar İlçe Başkanlığından “Çınar’ın Sorunları” raporu

HÜDA PAR Çınar İlçe Başkanlığı Çınar ilçemizin sorunları ile ilgili bir rapor hazırladı.

HÜDA PAR Çınar İlçe Başkanlığı tarafından hazırlanan raporda Çınar ilçemizde var olan, “eğitim, sağlık, doğalgaz, ulaşım, kanalizasyon ve uyuşturucu kullanımı ve bağımlılığı” ile iligi sorun ve önerilere dikkat çekildi.

Açıklanan raporda, “Partimizin İlçemizde yapmış olduğu araştırmalarda, aşağıda belirlenen konularda hiç olmayan ve bazısında eksiklik görülen hizmetler tespit edilmiş olup, ilçemiz halkının huzur ve refahı için ve acil ihtiyaç olan bu hizmetlerin temini için, ilgili kurumların biran önce harekete geçilmesi acil bir beklentimizdir. İlgili kurumlara ve kamuya sunulur.” ifadeleri kullanıldı.

Eğitim ile ilgili yaşanan sıkıntılara değinilen raporda;

1-EĞİTİM

a-İlçemizdeki nüfus yoğunluğu ve ulaşım kolaylığı, il de tarımsal ürünlerin üretildiği, hayvancılık ve hayvan süt ürünlerinin yoğun üretildiği bir ilçe olarak hem işsizliğin azaltılması hem de tarım ve hayvancılık ürünlerinin bilimsel bir şekilde üretimlerinin yapılıp işletmelere açılması konularında, bu mesleklerle ilgili hayvan yetiştiriciliği, hayvansal üretim olan süt ve süt ürünlerinin işletilip, pazarlaması, tarım işletmeciliği ve tarımsal pazarlama konularından bir meslek yüksek okulunun İlçemizde açılması bir ihtiyaçtır.

b-Gençlerimizin günden güne maneviyatsızlığa, ailesine ve aile büyüklerine saygısızlığa, uyuşturucu ve alkol bağımlığına yönelmekte olduğunu üzüntü içinde izlemekteyiz. Bu nedenle, gençlerimizin ülkesine, milletine faydalı, manevi değerlerine saygılı birer genç haline getirmek için, İlçemizde acilen en az yüz yataklı bir yatılı Kur’an kursunun açılıp, İlçe müftülüğü tarafından faaliyete geçirilmesi acil bir ihtiyaçtır.

2-SAĞLIK: Halen ilçemizde ilçe halkına hizmet vermekte olan 25 yataklı, 3 dahiliye, 1 çocuk, 1 kadın doğum, 2 uzman aile hekimi, 12 pratisyen hekimi olan ilçe hastanesinin, komşu ilçe ve köylerinden gelen hastalarla birlikte yaklaşık yüz bin nüfusa hizmet vermekle, gerek yatak sayısı, gerekse klinik ve tabip açısından yetersiz kalmaktadır. Yapılan araştırmalarda ülkemizde her 100 bin hastaya yaklaşık 300 yatak düşmekte iken, ilçemizde bu hastane yatak sayısı sadece 25’te kalmaktadır.

Bu nedenle, halkımızın sağlığı açısından son derece önemli bir kurum olan ilçe devlet hastanemizin, yatak sayısının en az 50‘ye yükseltilip, yukarıda belirtilen branşlarda klinik ve doktor takviyesi yapılmalı ve değişik dallarda ihtiyaç duyulan malzeme ve donanımla ilçe hastanemizin, 100 bin nüfusa hizmet verebilecek seviyeye getirilmesi acil bir ihtiyaçtır.

3-DOĞALGAZ: İlçemiz merkezinde ikamet eden halkı, gerek elektrik, gerekse katı yakıt (odun, kömür) fiyatlarının son yıllarda aşırı yükselmesinden dolayı kış aylarında ısınmada sorunla karşılaşmakta ve mağdur olmaktadır. Bilhassa maddi yönden sıkıntı içinde olan ve geçinme için makul bir gelirden mahrum olan aynı zamanda çoğunluğu işsiz olan ilçe halkının kış aylarında ısınmada kullanılmakta olan yakıt ve elektrik fiyatlarının yüksek olmasından dolayı ısınmada daha fazla mağduriyetine neden olmaktadır. Bu nedenle ilçemize bir an evvel doğalgaz şebekesinin getirilmesi acil bir ihtiyaçtır.

4-ULAŞIM: İlçemiz kırsal mahalleleri (köyler) ilçeye bağlayan yolların yaklaşık 100 kilometresi halen stabilize veya malzemesiz yol durumundadırlar. Halen bir asfaltlama yapılmakta ise de, tüm mahalle ve bağlı mezraların yollarının asfaltlama ihtiyacı mevcuttur.

5-KANALİZASYON: İlçemiz kırsal 94 mahallenin, bağlı mezralar hariç halen 70’e yakının kanalizasyon şebekesinin olmadığı yapılan araştırmalar neticesinde belirlenmiştir. Halkın sağlığı açısından önem arz eden, kanalizasyon ve atık su konularına el atılması acil bir ihtiyaçtır.

6-UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIK: İlçemizde yapılan araştırma ve tespitlerde ve partimize gelen müracaatlarda ilçemizde 13-18 yaş arası gençlerde uyuşturucu kullanımı ve bu maddelere bağımlılığın oldukça yaygın ve artmakta olduğu, uyuşturucu kullanımının özellikle halen bir dinlenme yeri olan ve temiz havası, yeşillik ve ferahlığından faydalanmak üzere ilçemiz halkının başvurmakta olduğu park ve yeşil alanlarda yoğun olduğu, ilçemiz halkının da bu durumdan rahatsız olduğu tespit edilmiştir.

Bu nedenle, ilgili kurumlarca konuya el atılarak, okullarda verilecek eğitim, camilerde verilecek vaaz ve hutbelerde, sağlık kuruluşlarınca yapılacak tedavi ve rehabilitasyon, sosyal yönden yapılacak faaliyetler şekliyle, uyuşturucu bağımlılığına müptela olan gençlerimizin bu uyuşturucu bağımlılığından kurtarılması acil bir ihtiyaçtır.

HÜDA PAR ÇINAR İLÇE BAŞKANLIĞI

whatsapp-image-2021-09-21-at-13-41-031.jpeg

whatsapp-image-2021-09-21-at-13-41-03.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.