HÜDA PAR DBB Başkan Adayı Dinç: Hizmet konusunda hiçbir ayrım yapmayacağız

Diyarbakır'da yerel seçimlere yönelik çalışmalarını sürdüren HÜDA PAR'ın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Faruk Dinç, Gençlik Derneği Üyeleri ve akademisyenlerle bir araya gelerek gençlerin uyuşturucu kullanımının, onları toplumsal esaret altına almanın

HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dinç'in Gençlik Derneği Yönetim Kurulu Başkan ve dernek üyeleri ile akademisyenlerle yaptığı ziyarette, gençlerin karşılaştığı zorlukları anlamak ve onların beklentilerine yönelik çözümler üretmek adına samimi bir diyalog kurdu.

Dinç, gençlerin geleceğe umutla bakabilmesi için toplumun her kesiminin sorumluluk alması gerektiğini belirtirken, "Gençlerimiz, uyuşturucu bağımlılığıyla kırılgan hale getirilmek isteniyor. Bu, toplumsal bir tehlike ve sorumluluk almak zorundayız." dedi.

Gençlerin toplumsal sorumluluklarını daha etkin bir şekilde yerine getirebilmeleri için belediyenin nasıl destek sağlayabileceğini anlatan Dinç, gençlerin eğitim, istihdam, kültürel faaliyetler ve spor gibi alanlardaki ihtiyaçlarını anlamak ve bu doğrultuda projeler geliştirmek amacıyla görüş alışverişinde bulundu.

"Geçlerimiz uyuşturularak esaret altına alınmak isteniyor"

Konuşmasına madde kullanımının gün geçtikçe yaygınlaştığını belirten Dinç, "Gençlerimiz geleceğimizdir. Maalesef siyasi hareket ve partiler tarafından gençlik sadece bir oy deposu olarak görülüyor. Onların oylarını almak için ne yapmak lazım mantığıyla yaklaşılıyor. Özelikle Diyarbakır gençliğiyle ilgili baktığımız zaman ciddi bir sahipsizlik var. Metruk binalara gittim gerçekten içler acısı. Uyuşturucu gökten yağmıyor. Bu uyuşturucu bir şekilde bu memlekete getiriliyor, doğru dürüst bir önlem ve tedbir yok. Maalesef geçlerimiz uyuşturularak esaret altına alınmışlar. Bununla ilgili biz her platformda dile getiriyoruz. Bunun için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Elimize geçecek olan her yetkide ilkin gençlerimizi bu bataklıktan kurtarmaktır. Bu gençler durup dururken bu uyuşturucuya bulaşmamıştır, bunun farkındayız. Bu gençlerimiz ya işsizdirler ya aşsızdılar ya da huzurlu bir yuvaları olmadığı için uyuşturucuya bulaşmıştırlar." dedi.

"Herkese eşit hizmet sunacağız"

Hizmet konusunda insanların dinine, inancına, ırkına, mezhebine bakmayacaklarını ifade eden Dinç, insanlara faydalı olma mücadelesi verdiklerini ve faydalı olmak için çalıştıklarını bu nedenle herkese eşit hizmet götüreceklerini vurguladı.

Dinç, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Ben Çınar ilçemizdeki köyleri dolaştım ve gençlerimizin çoğunun ekmeğini gidip batıda da başkasının kapısında aradığına şahit olduk. Bu memleketimiz için büyük bir ayıptır. Bunun olmaması lazım, biz bu konularda da çalışıyoruz. Biz siyasetimizde şovmenlik yapmıyoruz. Biz bağcıyı dövmek değil üzüm yemek istiyoruz. Sonuç nasıl alabiliriz? Bu problemler nasıl çözülür? Ona bakıyoruz. Hizmet konusunda herkese eşit hizmet sunacağız. Bizim inancımıza göre bir yerin yetkilisi o insanların hepsine eşit hizmet götürmek zorundadır. Peygamberimizden tüm Müslümanlara gelen bir talimat var, 'En hayırlı insan, insanlara faydalı olandır.' Biz insanlara faydalı olma mücadelesi veriyoruz. İnsanlara faydalı olmak için çalışıyoruz."

"Ne Ankara kayyumu ne de Kandil kayyumu?"

Kazanacakları belediyeleri şeffaf bir şekilde yöneteceklerini söyleyen Dinç, "Belediyecilikte ciddi şikâyetler var. Kazanacağımız belediyeleri şeffaf bir şekilde yöneteceğiz. Gizemle, gizlilikle, arka planda çevrilenlerle değil. Hep birlikte biz memleketimizi yönetmek ve idare etmek istiyoruz. Diyorum ki; ne Ankara'nın kayyumu nede Kandil'in kayyumu. Belediyecilik denilince maalesef halkın aklına rüşvet geliyor. Hukuksuzca işe almalar ve ihaleler gibi konular gündeme geliyor. Biz bunların artık gerçekten bitmesini istiyoruz. Bizim belediyeciliğimizdeki ilk işimiz Peygamber Efendimizin 'Rüşvet alan da, veren de melundur' hadisi şerifini asacağız. Bizim belediyeciliğimizde, çalışan işçiler işinin ve emeğinin hakkını veriyorsa onlara hiç kimse dokunamaz. Ama bir hırsızlık yapıldıysa, gerçekten bir ihaleye fesat karıştırdıysa onun o kötülüğü üzerinden gereken caydırıcı ceza verilecek. Herkes kendine çeki düzen verecektir." şeklinde konuştu.

"Bu memlekete hizmet etme konusunda sorumluluk bilincini alan yetkililere ihtiyaç var"

Yıllar önce başlayan ancak hâlâ tamamlanamayan çok sayıda projenin olduğunu ifade eden Dinç, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"1500 yataklı hastaneyi siz 10 yıl önce tespit etmişsiniz, buraya 1500 servisli bir hastaneye ihtiyaç olduğunu belirlemişsiniz ama bunun üzerinden bu kadar süre geçmiş ve halen bu hastane yapılmamış. Peki bu 1500 hasta şu an nerede yatıyor. Hangi özel hastanede mağdur ediliyor. Bu özel hastanede yatmak zorunda kalan hastalar belki asgari ücretle geçiniyor.

Tramvayla ilgili bizzat zamanın valisi çıkıp tramvay projesinin bittiğini, ete, kemiğe büründüğünü söyleyip bizlere animasyonlarını izletti. Peki, bu projelere ne oldu? Neden tramvay halen getirilmedi? Bize göre belediyenin malı yetim malı gibidir. Bizim bu memleketi dert etme, bu memlekete hizmet etme konusunda bir mesuliyet bir sorumluluk bilincini alan yetkililere ihtiyacımız var. Allah'ın izniyle HÜDA PAR bunu çok rahat bir şekilde yapabilir. Bu sefer HÜDA PAR diyoruz. Bu sefer oylarımızı HÜDA PAR'a verelim ve bir deneyelim. Çünkü biz bunu Rabbimize ibadet etme aşkıyla yapıyoruz."

Dinç, konuşmasının sonunda Gençlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Yılmaz'a ve akademisyenlere teşekkür ederek konuşmasına son verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.