HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye adayı Faruk Dinç: Dil insanın varlığı ve teminatıdır

HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Faruk Dinç, seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor.

HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Faruk Dinç, HÜDA PAR Yenişehir Belediye Başkan Adayı Üzeyir Yuva ile beraber seçim çalışmaları kapsamında geldiği Yenişehir ilçesi kırsal Ekinciler Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Mahalle sakinlerinin yoğun teveccühü ile karşılanan Dinç, samimi ortamda gerçekleşen buluşmada, vatandaşların beklenti ve sorunlarını dinledi.

Mahallenin taziye evinde vatandaşlarla bir araya gelen Dinç, işsizlik nedeniyle gençlerin uzaklara gidip çalışmak zorunda kaldığını belirterek, HÜDA PAR belediyeciliği olarak iş ve istihdam alanlarının artırılması için gerekli hizmetlerin yapılacağını ifade etti.


"Çocuklarımız kendi kültürünü ve değerlerini kaybetmesin"

Gelecek nesillerin anadillerini unutmamaları gerektiğini belirten Dinç, konuşmasına anadilin önemine değinerek başladı:

"Biz istiyoruz ki bu memleketin kültürü, değeri kaybolmasın. Çünkü bu memleketin kültürü, değeri kaybolursa bu memleket büyük bir kayıp yaşar ve büyük bir zenginliğini kaybeder. Çoğumuzun çocukları kendi anne, baba, dede ve nineleriyle konuşamıyorlar. Niye? Çünkü Türkçe konuşula konuşula o çocuk da unutuyor. Belki bizden sonraki nesil gelir, bu diller kaybolur. Biz diyoruz hayır! Biz bu konuda çocuk kreşlerini bile açacağız. Çocuklarımız kendi kültürünü, kendi değerini kaybetmesin ve buna sahip çıksın."

"Dil insanın varlığıdır, dil insanın teminatıdır"

Kürtleri birbirinden ayrıştıran, düşmanlaştıran kim varsa karşısında duracaklarını belirten Dinç, "Biz hem dinimize sahip çıkacağız hem dilimize. Din Rabbimizden bize bir emridir. Biz Müslümanız, bu memlekette yaşıyoruz, Müslümanız ve Kürd'üz. Kürtlerin birliğini kim sağlıyorsa biz onların yanında yer alalım. Kürtleri birbirinden ayrıştıran, düşmanlaştıran kim varsa karşısında duralım, bu kadar net. Platformlara çıkıyorlar, Kürtçe 'Hepiniz hoş geldiniz' diyorlar sonra herkes alkışlıyor. Bizim Kürtçe'miz için ne yaptınız? Bizim bunu sorgulamamız gerekmez mi? Dil insanın varlığıdır, dil insanın teminatıdır." şeklinde konuştu.

"Biz hizmet odaklı bir çalışma yapmak istiyoruz"

İşsizlik nedeniyle gençlerin uzaklara gidip çalışmak zorunda kaldığını belirten Dinç, belediye olarak iş ve istihdam alanlarının artırılması, daha iyi koşulların oluşması için gerekli hizmetlerin yapılacağını belirtti.

Dinç, "Biz bu memlekete hizmet etmek istiyoruz. Emin olun bizi buraya getiren de her şeyden önce Rabbimiz bize yüklediği mesuliyettir. Biz mesulüz. Biz bu topluma hizmet etmek zorundayız. Allah'u Teâlâ bizi mesul kılmış ve bu yönüyle çalışıyoruz. Diyarbakır'ın sorunları, sıkıntıları ve eksiklikleri nelerdir onlarla ilgileneceğiz. Biz hizmet odaklı bir çalışma yapmak istiyoruz. Diyarbakır'ın köylerini dolaşıyorum, çoğu geçlerimiz kilometrelerce uzaklıkta başkasının kapısına gidip çalışmak zorunda kalıyorlar değil mi? Büyük ihtimale bu köyde de böyle bir durum var. Peki hiç Antalya'dan biri gelip de bu köyde çalışmış mı? İzmir'den gelmiş mi? O taraftan gelip de bu köyde çalışan var mı? Biz memleketimize nasıl hizmet yaparız, bunun yollarını arıyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.