HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç: Kaderine terk edilen tarihi marangozlar çarşısı restore edilmeli

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç: Kaderine terk edilen tarihi marangozlar çarşısı restore edilmeli

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde mağdur olan marangozlar çarşısı esnafı ile bir araya gelen HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, yıkılmak üzere olan tarihi yapıların restore edilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, Sur ilçe Başkanı Ercan Şenol ve beraberindeki heyet, merkez Sur ilçesine bağlı Dabanoğlu mahallesi marangozlar sokağındaki esnaf ile bir araya gelerek yaşadıkları sorun, sıkıntı ve taleplerini dinledi.

Dinç, Diyarbakır’ın tarihi yerlerinden biri olan marangozlar çarşısındaki tarihi yapıların yıkılmak üzere olduğunu ifade ederek yetkililere restorasyon yapılması çağrısında bulundu.

“Çoğu gençlerimiz işsizdir ve işsizlikten dolayı uyuşturucuya bulaşıyorlar”

Kapalı olan iş yerlerinin açılarak gençlere istihdam sağlanması gerektiğini vurgulayan Dinç, çoğu gençlerin işsiz olduğunu ve işsizlikten dolayı uyuşturucuya bulaştıklarının altını çizdi.

Dinç, şu ifadeleri kullandı:

“Diyarbakır’ımızın tüm sorunlarıyla yakından ilgilenmeye devam ediyoruz. Ancak memleketimiz hak ettiği değeri görmemektedir. Diyar-ı Bekîr’in tarihi bir sokağı olan marangozlar sokağında dükkânlar kapalıdır ve yıkılmak ile karşı karşıyadır. Şuan çoğu gencimiz işsizdir ve işsizlikten dolayı uyuşturucuya bulaşıyorlar. Eğer yetkililer bu tarihi sokağı güzel bir şekilde restore edip kapalı olan bu dükkânları tekrar faaliyete geçirseler buralar belki de gençlerimize bir iş imkânı olacaktır.”

“Vatandaşlarımızın yaşadıkları sorunların çözümü için elinizi taşın altına koyun!”

Yıkılmaya yüz tutan tarihi yerlerin ve marangozlar çarşısının biran önce restore edilmesi çağrısında bulunan Dinç, “Diyarbakır sahipsiz değil. HÜDA PAR Diyarbakır’ın sorunlarını çözmek için her zaman vatandaşın yanındadır ve yanında olmaya da devam edecektir. HÜDA PAR olarak yetkililere çağrımız; vatandaşlarımızın sesini duyun ve yaşadıkları sorunların çözümü için elinizi taşın altına koyun. Başta marangozlar sokağı olmak üzere; yıkılmaya yüz tutan tarihi yerler biran önce restore edilmeli, kapalı dükkânlar tekrar açılarak gençlere istihdam sağlanmalıdır.” şeklinde konuştu.

img-20221103-wa0012.jpg

img-20221103-wa0006.jpg

img-20221103-wa0007.jpg

img-20221103-wa0009.jpg

img-20221103-wa0011.jpg

img-20221103-wa0010.jpg

img-20221103-wa0008.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.