HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç: Susa mazlumla zalimi ayırt eden bir turnusol kağıdıdır

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç: Susa mazlumla zalimi ayırt eden bir turnusol kağıdıdır

​Susa katliamının 30'uncu yıl dönümü münasebetiyle Susa-Der tarafından düzenlenen Susa Şehidlerini Anma Programına katılan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, yapılan katliamın mazlumla zalimi ayırt eden önemli bir ayraç olduğuna vurgu yaptı.

26 Haziran 1992'de PKK tarafından Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Yolaç Mahallesi'nde (Susa) katledilen 10 cami yareninin şehadetlerinin 30'uncu yıldönümü münasebetiyle Susa-Der tarafından anma programı düzenlendi.

Düzenlenen programa katılan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, yaşanan katliamda şehid edilenlerin mazlumiyetine dikkat çekerken PKK'nin yaptığı zulmün o gün ile sonlanmadığını, Yasin Börü ve Aytaç Baran'ın şehadetlerinin bunun devamı olduğunu söyledi.

Yaşanan katliamda şehid edilenleri yad ederek sözlerine başlayan Dinç, "Öncelikle 30 yıl önce zalim PKK tarafından camide katledilen Susa şehidlerini ve tüm şehidleri rahmetle anıyorum. Rabbim mekanlarını cennet eylesin. Aslında susa şehidleri bu katliamı yapan Kürt ihanetçi zihniyeti ortaya koyan ve mazlumla zalimi ayırt eden bir turnusol kağıdıdır." şeklinde konuştu.

PKK'nin İslam düşmanlığına dikkat çeken Dinç, "Katliamın yaşandığı o yıllara gittiğimizde PKK, özellikle kendince bir hadis veya ayet okuyarak İslam'ı yaşamaya çalışan kadın-erkek, çocuk-yaşlı demeden herkesi bir kıyımdan geçirmiştir. Bu Müslümanların kendilerini ifade edebilecek, dile getirebilecek veya seslerini işittirebilecek bir imkanları yoktu. Kan içici vampirler İslam düşmanlığıyla hareket ederek camide ibadet halinde olan insanları katletmiştir." ifadelerini kullandı.

"PKK, İslam düşmanlıklarını gizlemiyor ve sapkın fikirlerin yanında olduklarını alenen ilan ediyor"

6-8 ekim katliamında vahşice katledilen Yasin Börü ve 8 ay sonra evine giderken uğradığı silalı saldırı sonucu şehid olan Aytaç Baran Hoca cinayetinin Susa katliamının devamı olduğunu dile getiren Dinç, "Yani görmeyen gözler veya sönmeyen kalpler dışında herkes bunu görmelidir. Bu vesileyle Susa şehidlerimizi anmaya geldik. Bugün barıştan ve güzelliklerden bahseden PKK'nin tarihinde bu katliamların olduğunu dile getirmek için buradayız. Bunlar halen de İslam düşmanlıklarını meclisten duyuruyor; 500 yıl önceki ecdadımızı, bin 500 yıl önce Peygamber Efendimizi Sallallahu Aleyhi Vesellem kastederek düşmanlıklarını gizlemiyor ve sapkın fikirlerin yanında olduklarını alenen ilan ediyorlar. Burada yatan şehidlerin her biri aslında bunların ne kadar zalim olduklarının ispatıdır." dedi.

Dinç, "Şehidlerimizi rahmetle anarken katillerini lanetliyoruz. Rabbim onlara fırsat vermesin. Kürt halkına onların yaptığı zulümlerin farkında olmasını sağlasın, bize de aziz şehidlerimizin bıraktığı bu güzel yoldan istifade etmeyi ve onların davasını sürdürmeyi nasip etsin." diye belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler