HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç: Yılan hikayesine dönen şehir hastanesi bir an önce bitirilmeli

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç: Yılan hikayesine dönen şehir hastanesi bir an önce bitirilmeli

Kayapınar'da yapılması planlanan ve daha sonradan durdurulan şehir hastanesinin yapılacağı alanı yerinde inceleyen Dinç, Diyarbakır’ın yılan hikayesine dönüşen şehir hastanesinin ihale kaynaklı oluşan sıkıntılarının giderilmesi gerektiğini vurguladı.

Yıllardır “yetkililer tarafından yapıldı, yapılacak” denilen şehir hastanesine bir türlü başlanmamasına tepki gösteren HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç, hastane yetersizliğinden dolayı hastanelerde oluşan kuyruklar, randevu alamama, alanında uzman doktor yetersizliği ve daha birçok sıkıntının yaşandığını ifade etti.

Dinç, burada yaptığı açıklamada Diyarbakır’ın kağıt üzeri projelere, animasyonda kalan hizmetlere karnının tok olduğunun altını çizdi.

“Valilik şehir hastanesinin 2023 yılında faaliyete gireceğini söylemişti”

Dönemin Diyarbakır Valisi şehir hastanesinin 2023 yılında faaliyete gireceğini söylediğini hatırlatan Dinç, “Diyarbakır’ımızın yılan hikayesine dönüşen şehir hastanesinin inşasının yapılacağı alandayız. Yıllardır yetkililer tarafından yapıldı, yapılacak denilen Şehir hastanesinin inşaatına bir türlü başlanmadı. Hatta dönemin Diyarbakır Valisi Şehir hastanesinin 2023 yılında faaliyete gireceğini söylemişti. 2023’e üç ay kaldı ancak ortalıkta hastane denen bir şey yoktur. Şuan bu alanda vatandaşlarımızın tedavi olması gerekirken in/cin top oynuyor.” dedi.

“Hastane yetersizliğinden dolayı vatandaşların ne sıkıntılar çektiğini bizzat alanda gözlemleyerek görüyoruz”

Hastanelerde oluşan kuyruklar, randevu alamama, alanında uzman doktor yetersizliği gibi birçok sıkıntının yaşandığını ifade eden Dinç, Diyarbakır halkının yaşanan bunca sıkıntılara ve mağduriyetlere reva görülmesini kabul etmediklerini söyledi.

Dinç, şu ifadelere yer verdi:

“Diyarbakır, Doğu’nun kalbi hükmünde olan, 2 milyon nüfusa sahip ve çevre illerden vatandaşların sağlık hizmeti için baş vurduğu merkezi bir yerdir. Hastane yetersizliğinden dolayı Diyarbakırlı hemşerilerimizin ne sıkıntılar çektiğini bizzat alandan gözlemleyerek görüyoruz. Hastanelerde oluşan kuyruklar, randevu alamama, alanında uzman doktor yetersizliği ve daha birçok sıkıntı. Halkımızın bu sıkıntılara ve mağduriyetlere reva görülmesini kabul etmiyoruz.”

“Diyarbakır’ımızın kağıt üzeri projelere, animasyonda kalan hizmetlere karnı tok! Halkımız artık somut icraat ve hizmetler bekliyor”

Yıllardır kararı alınan 1000 yataklı şehir hastanesi neden bitirilmediğini soran Dinç, “Yıllardır kararı alınan 1000 yataklı şehir hastanesi neden bitirilmedi. Madem ki yetkililer Diyarbakır’da şehir hastanesine ihtiyaç vardır dediler. O zaman bu sağlık hizmeti ihtiyacı yıllardır nasıl karşılanıyor?

Buradan yetkililere sesleniyoruz! Diyarbakır’ımızın kağıt üzeri projelere, animasyonda kalan hizmetlere karnı tok! Halkımız artık somut icraat ve hizmetler bekliyor. Bu konuda Sağlık Bakanlığı’nın inisiyatif alarak şehir hastanesinin inşasını bitirmeli ve halkımızın hizmetine sunmalıdır. İhaleden kaynaklı yaşanan sıkıntıların faturası halkımıza yansıtılmamalı.” diye kaydetti.

img-20220922-wa0009.jpg

img-20220922-wa0008.jpg

img-20220922-wa0006.jpg

img-20220922-wa0007.jpg

img-20220922-wa0004.jpg

img-20220922-wa0005.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler