HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç: İşsizlik sorunu çözülmeli, GAP bitirilmeli!

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, Diyarbakır'ın önemli sorunlarından biri olan işsizliğin önüne geçilmesi için çözüm önerilerinde bulunarak; “İşsizlik sorunu çözülmeli, GAP bitirilmeli!” dedi.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, Diyarbakır’da meydana gelen sorun ve problemlere yönelik çözüm önerilerini her hafta olduğu gibi bu hafta da kamuoyu ile paylaştı.

HÜDA PAR İl Başkanı Dinç’in bu haftaki gündeminde; Diyarbakır ile özdeşleşmiş olup, adeta kronikleşmiş hale gelen işsizlik sorununa çözüm ve bir türlü bitirilemeyen GAP projesinin bitirilerek hayata geçirilmesi ile ilgiliydi.

Diyarbakır’da ve bölgemizde işsizlik sorununun her geçen gün daha ağır sorunlara ve travmalara sebep olduğunu belirten Dinç, yaşanan sorunun başta devlet kurumları sonra da sermaye sahiplerinin ilgisizliği ve negatif ayrımcılığından kaynaklandığını vurguladı.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç, GAP (Güneydoğu Anadolu Projesi)’nin 30 yılı aşkındır bitirilmemesine tepki göstererek, Diyarbakır'ın önemli sorunlarından biri olan işsizliğin önüne geçilmesi için çözüm önerilerinde bulundu.

Son günlerde Diyarbakır'da 2 bin işçi işten çıkarılmasına da tepki gösteren Dinç, Diyarbakır’ın; sanayi, üretim, tarımsal faaliyeti olmayınca esnafında iş yapamadığını ve sürekli göç verdiğine dikkati çekti

“Bölgemizdeki işsizlik sorunu Türkiye'deki işsizlik sorununun iki katıdır“

Yaşanan işsizlik sorununun özellikle gençleri madde bağımlılığına sürüklediğini ifade eden Dinç, “HÜDA PAR olarak Diyarbakır’ın önemli bir sorunu olan işsizlik sorununu dile getireceğiz. Bölgemizdeki işsizlik sorunu Türkiye'deki işsizlik sorununun iki katıdır ve her geçen gün işsizlik sorunu artmakta, ağır travmalara sebep olmaktadır. Son iki ayda Diyarbakır'da 2 binden fazla işçi işten çıkarıldı. On binlerce vatandaşımız işsizlikten dolayı göç etmek zorunda kaldı. İşsizliğin sonucu olarak gençlerimiz bunalıma girmekte, uyuşturucuya bulaşmakta ve sosyal olarak ağır travmalar yaşamaktadır.” ifadelerini kullandı.

“GAP bitseydi; 3 milyon 800 bin kişiye istihdam, 1,8 milyon hektar arazi ise sulu tarıma kavuşacaktır.

Bölgedeki işsizlik sorununun çözümünün GAP’ın bitirilmesinden geçtiğini vurgulayan Dinç, “Aslında bu sorunun çözümü bellidir; adı dillere destan olan, adına TV kanalları açılan ve ders kitaplarına konu olan Güneydoğu Anadolu Projesi’nin bitimidir. Eğer GAP bitseydi bu sorun çözülmüş olurdu. Zamanın yetkilileri ve yetkili siyasetçileri ‘GAP’ı gaptırmam!’ diyorlardı. GAP kime, neye kaptırıldı? Eğer GAP bitseydi 3 milyon 800 bin kişiye istihdam sağlanmış olacaktı. 1,8 milyon hektar arazi sulu tarıma kavuşacaktı. Enerji ihtiyacımız karşılanacak kendi kendimize yetecektik. On binlerce vatandaşımız yüzlerce kilometre uzaklara başka kapılarda ekmek aramayacaklardı. GAP bitseydi, işsizlik bitecekti.” şeklinde konuştu.

“Siyasi çekişmelerinizi bir tarafa bırakıp GAP’ın bitimi için el ele verin“

Diyarbakır milletvekillerini ve yetkilileri sorumluluk almaya davet eden HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç, “Diyarbakır’dan milletvekillerine ve yetkililere çağrıda bulunuyoruz! GAP’ın bitmesi için neyi bekliyorsunuz? Siyasi çekişmelerinizi bir tarafa bırakıp GAP’ın bitimi için el ele verin ve bu sorunu çözün. Sorumluluk alıp GAP’ı masaya yatırın, bu halka hizmet edin diyoruz.” dedi.

img-20230119-wa0008.jpg

img-20230119-wa0009.jpg

img-20230119-wa0007.jpg

img-20230119-wa0005.jpg

img-20230119-wa0006.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler