HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç’ten Ergani’de esnaf ziyareti

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç ve beraberindeki heyet, Ergani’de esnaf ile bir araya gelerek sorun ve sıkıntılarını birinci ağızdan dinledi.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç ve beraberindeki heyet, Ergani ilçesinde esnaf, vatandaş, köy muhtarı ve kanaat önderleri ile bir araya gelerek sorun ve sıkıntıları birinci ağızdan dinledi.

İlk olarak partisinin ilçe binasını ziyaret eden Dinç, İlçe Başkanı Mehmet Emin Buran ve ilçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya gelerek ilçe hakkında bilgi aldı.

İlçe partisini ziyaret ettikten sonra Ergani'de esnaf ziyaretinde bulunan Dinç ve beraberindeki heyet, esnafı gezerek esnafın sorun ve sıkıntılarını birinci ağızdan dinledi, taleplerini not aldı.

Esnaf ve vatandaş, sıcak bir şekilde karşıladığı Dinç'e ilçenin sorun ve sıkıntılarını anlattıktan sonra kendileriyle ilgilenen HÜDA PAR heyetine teşekkür ettiler.

"Bir an önce yerel üretime ağırlık verilmeli"

Yaptığı esnaf ziyareti sonrasında açıklamalarda bulunan, kendilerine iletilen sorunları dile getirerek yapılan zamların durdurulması gerektiğini söyleyen Dinç "Biz bugün Diyarbakır il teşkilatı olarak Ergani ilçemizi ziyaret ettik. İlçe Başkanımız ve teşkilatı ile beraber esnaf ziyaretinde bulunarak onların sorun, sıkıntı ve taleplerini dinledik. Ergani ilçemiz gerçekten hak ettiği değeri görmemiş. Ergani ilçemizin halen kanalizasyon, içme suyu ve elektrik gibi ciddi sorunları var. Esnafın şikâyet ettiği konuların başında zamların sürekli olması ve satılan bir ürünün tekrardan yerine konulamamasıydı. Ergani'de zincir marketlerin çok olması Ergani'deki paranın çekilip farklı yerlere götürülmesi anlamına geliyor. Bu nedenle yerel esnafın desteklenmesi ve zincir marketlere bir çözüm bulunması gerektiğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

"Ülkemiz kendine has bir politika geliştirmeli"

Zamlarla ilgi önemli önerilerde bulunan Dinç, "Esnafımızın en çok şikâyet ettiği sorun ve sıkıntıların başında zamlar geliyor. Bu zamların durdurulması için bir an önce ülkemiz kendine has bir politika geliştirmeli ve yerel üretime geçerek dışa bağımlılıktan bir an önce kurtulmalı. Yoksa bu zamların önüne geçilemez diye düşünüyoruz. Biz esnafın ve vatandaşlarımızın yüzü gülsün istiyoruz. Halkımız huzurlu ve mutlu bir şekilde yuvasına sıcak bir ekmek, bir yemek götürüp evinde çocuklarıyla mutlu olsun istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Dinç, esnaf ziyareti sonrasında Aşağı Karpuzlu (Malıkan) köyünü ziyaret ederek kanaat önderlerinden Hamza Kılıç, köy muhtarı Oktay Kılıç ve köy halkı ile bir araya gelerek hasbihal edip fikir alışverişinde bulunurken ziyarette Dinç'e HÜDA PAR Ergani İlçe Başkanı Mehmet Emin Buran, İl ve İlçe yönetiminde oluşan heyet eşlik etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.