HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı 4'üncü Olağan Kongresi gerçekleştiriliyor

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı 4'üncü Olağan Kongresi gerçekleştiriliyor

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı 4'üncü Olağan Kongresi, Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu'nun katılımıyla gerçekleşiyor.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı 4'üncü Olağan Kongresi merkez Yenişehir Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşiyor.

Sunuculuğunu Mushap Arasan'ın yaptığı Kongre'de, Mehmet Emin Yılmaz'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını İl İdare Kurulu Üyesi Sedat Sevim yaptı.

Program, Kongre Başkanlık Divanı seçiminin ardından sinevizyon gösterimi ile devam etti. Programda, eski HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç'in Milletvekili adaylığı münasebetiyle il başkanlığına getirilen Vedat Turgut, Kongre'de bir selamlama konuşması yaptı.

Konuşmasında Turgut, işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları ve Şeyh Said'in mücadelesi ve kimliği konularını ele aldı.

"Başta İslam ülkeleri liderleri olmak üzere tüm dünya aktörleri yaşanan mezalime karşı sessizliğini koruyor"

Gazze'de yaşanan katliamlardan dolayı kongreyi şenlik havasında gerçekleştiremediklerinin belirten Turgut, "Dünya büyük bir zulme şahitlik etmektedir. İki ayı aşkındır, Gazze'de bebek, kadın, çocuk, yaşlı ve savunmasız sivil insanlar katledilmektedir. Siyonist işgal rejimi, yaptığı saldırılarda hiçbir kural, kaide ve ölçü tanımadan vahşice saldırılarını halen sürdürmeye devam etmektedir. Bu katliam ve soykırıma dur demek için; doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle tüm halklar meydanlara indi, zalimin zulmüne sessiz kalmadı ama maalesef başta İslam ülkeleri liderleri olmak üzere tüm dünya kamuoyu ve aktörleri yaşanan mezalime karşı sessizliğini korumaya halen devam etmektedir." dedi.

HÜDA PAR olarak siyonist işgal rejimine tepkilerini en gür seda ile dile getirdiklerini sözlerine ekleyen Turgut, "Filistin'in, Kudüs'ün ve Gazze'nin işgalden kurtulması için İstasyon Meydanında bir miting yaptık. Mitingimizle zalimlere karşı dik duruşumuzu sergiledik. Şundan emin olabilirsiniz ki, bu miting, direnişin kahraman mücahitlerine büyük bir moral ve motivasyon oldu. Allah her daim azminizi ve cehdinizi kat be kat artırsın." ifadelerini kullandı.

"İşgal rejiminin saldırıları son bulana kadar tepkimizi dile getirmeye devam edeceğiz"

Turgut, "Şehrimizin asil ve kahraman evlatları olarak sürekli Gazze'nin yanında olduk. Selahaddin-i Eyyubi'nin torunları olarak siyonist soykırımın son bulması için kitlesel basın açıklamaları yaptık, çadır nöbetleri tuttuk; genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle yürüyüşler düzenledik, Gazze'ye yönelik siyonist zulmün son bulması ve hükümetlerin fiili adımlar atması için başta Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olmak üzere tüm İslam ülkelerine çağrıda bulunduk. Hemşerilerimizle ve üyelerimizle NATO üslerinin konuşlandığı alanlara giderek söz konusu üslerin kapatılması için tepkimizi dile getirdik. Siyonist işgal rejiminin saldırıları son bulana kadar tepkimizi dile getirmeye devam edeceğiz inşallah." şeklinde konuştu.

Diyarbakır denince akla ilk gelenin, Kudüs'ü haçlıların esaretinden kurtaran Selahaddin-i Eyyubi'nin geldiğini ve Diyarbakır halkı olarak Selahaddin-i Eyyubi gibi siyonist işgal çeteleriyle mücadele etmeye hazır olduklarını dile getiren Turgut, gerçekleştirdikleri yürüyüş ve basın açıklamalarında siyonist vahşetin son bulması için Gazze'ye gitmeye hazır olduklarını ilan ettiklerini hatırlattı.

Turgut, "Nasıl ki ceddimiz Selahaddin-i Eyyubi Kudüs'ü haçlıların işgalinden kurtarırken o gün Diyarbekir'in muhtereme anneleri Mescid-i Aksa'nın duvarlarının temizlenmesi için gül suyu hazırlayıp Kudüs'e göndermişlerdi. Aynı şekilde Diyarbekir'imizin muhtereme anneleri ve bacılarım sizler de Filistin'e, Kudüs'e, Gazze'ye gül yağı hazırlayıp göndermeye hazır mısınız?" ifadelerine yer verdi.

"Çocuklarımıza Şeyh Said Hazretlerinin davasını iyi anlatmalı ve tarihi süreci iyi öğretmeliyiz"

Sahabeler şehrinin tarihi ve geçmişi maneviyat önderlerine ev sahipliği yaparak anıldığını ve bunlardan birinin de Şeyh Said Hazretleri olduğunu söyleyen Turgut, "Bizler, buram buram maneviyat kokan bu şehrimizin önder ve şahsiyetlerini iyi tanımalıyız. Bu yüzden başta gençler olmak üzere çocuklarımıza Şeyh Said Hazretlerinin mücadelesini, davasını iyi anlatmalıyız ve tarihi süreci iyi öğretmeliyiz." dedi.

"Şeyh Said Hazretleri bizatihi Kurtuluş Savaşında İngilizlere karşı mücadele etmiş ve müritleriyle birlikte mücadelenin yanında yer almıştır"

Tek parti zihniyetine karşı o dönemde Şeyh Said kıyamının ana muhalefet hareketi olarak ortaya çıktığına vurgu yapan Turgut, şöyle konuştu:

"Batının kanun, yasa ve değerlerine teslim olmuş tek parti zihniyeti o dönemde 600 yıllık Osmanlıyı lağvetmiş, halkın inanç ve değerlerine savaş açmıştır. Müslüman halkın kılık kıyafetine müdahale edilmiş, her türlü harama ve günaha giden yollar meşrulaştırılmaya çalışılmıştır. Unutmayalım ve unutturmayalım! Şeyh Said'i, İskilipli Atıf Hocayı, Adnan Menderes'i idam ve Beddiüzzaman Said Nursi'yi sürgün eden, zindanlara koyan bu zihniyet tarihe kara bir leke olarak geçmiştir."

Şeyh Sait Hazretleri hakkında yapılan iftiralara ithafen konuşan Turgut, "Bizler HÜDA PAR olarak söylüyoruz; nasıl ki devlet tarafından İskilipli Atıf Hoca ve Adnan Menderes'e iade-i itibar edildiyse aynı şekilde zaten halk arasında itibarı olan Şeyh Said'in itibarı da iade edilmeli, mezar yeri belirlenmeli ve devlet adına ailesinden özür dilenmelidir. Bu yapılmadığı takdirde 'diğerleri Türk, Şeyh Said Kürt olduğu için bunlar yapılmaktadır' algısı silinmeyecektir. Şeyh Said Hazretlerine atılan iftiraların tam aksine Şeyh Said Hazretleri bizatihi Kurtuluş Savaşında İngilizlere, Fransızlara, İtalyanlara ve Yunanlara karşı mücadele etmiş ve müritleriyle birlikte mücadelenin yanında yer almıştır." ifadelerini kullandı.

"Bizler halkımıza sevdalı, makama değil hizmete adayız"

Turgut, "Bizler HÜDA PAR olarak, ceddimiz Selahaddin-i Eyyubi'nin ve Şeyh Said'in torunları olarak Filistin'e, Kudüs'e ve Gazze'ye sahip çıktığımız gibi halkımızın maneviyatı, huzuru, selameti ve saadetine de sahip çıkacağız. Bizler halkımıza sevdalı, makama değil hizmete adayız. Bizde mevki makamlar gelip geçicidir, kalıcı olan ahirete yapmış olduğumuz hazırlıktır. Bu bir bayrak yarışıdır. Bayrağı taşıyan devreden ve devralan arasında hiçbir zaman üzüntü ve rekabet olmaz inşallah. Bizde makama değil, Hakk'a kulluk vardır. Partimizin Diyarbekir 4'üncü Olağan Kongresi'nde seçilecek olan Başkanımıza yeni görevinde istikamet, başarı ve muvaffakiyetler diliyorum." dedi.

Konuşmasının sonunda İl Başkanlığı görevinden istifa ettiğini bildiren Turgut, yeni seçilecek İl Başkanı ve yönetimine başarı dileğinde bulundu.

Turgut'un konuşmasının ardından kongrede faaliyet raporu ve mali raporlarının okunması ve ibrasına geçildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.