HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığından RATEV ve DİMED’e ziyaret

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığından RATEV ve DİMED’e ziyaret

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Osman Aktaş, Radyo ve Televizyon Yayıncıları Derneği ile Diyarbakır Medya Mensupları Derneği’ni ziyaret etti.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Osman Aktaş, Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Radyo ve Televizyon Yayıncıları Derneği (RATEV) ile Diyarbakır Medya Mensupları Derneği’ni (DİMED) ziyaret etti.  Ziyarette Aktaş’a İl Başkan Yardımcısı Metin Turan eşlik etti.

Aktaş, ziyaretlerde Radyo ve Televizyon Yayıncıları Derneği (RATEV) Başkanı İbrahim Halil Furkan ve Diyarbakır Medya Mensupları Derneği (DİMED) Başkan Yardımcısı Mehmet Baran ile görüştü.

Gazetecilerin ve medyanın gücünün konuşulduğu ziyarette Aktaş, derneklerin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Ziyarette açıklamalarda bulunan Aktaş, gazetecilerin büyük emek ve enerji harcayarak topluma hizmet ettiklerini belirtti.

Medyanın önemine dikkat çeken Aktaş, “Medya insanların sesi, gözü ve kulağı durumundadır. Dünya üzerinde herhangi bir olay ya da vakanın topluma doğru bir şekilde yansıtılmasında en büyük rol medyanındır. Bunu bize aktaran da medyada çalışan insanlardır. Bu güzel çalışmalarından dolayı medyaya müteşekkiriz. Toplumda yapılan yanlışlıklar ya da güzelliklerin halka ulaştırılmasında faydalı çalışmalar sarf eden basın çalışanlarının Allah yardımcıları olsun. Çünkü gazeteciler çok zor ortamlarda çalışıyorlar. Gazetecilerin eksik ve sıkıntılarını da bizim dile getirmemiz gerekir. Mutfakta pişip önümüze gelen bir haberi sadece bir tuş ile bakıp değerlendirmek farklıdır. Bunun mutfak kısmına baktığımızda çok enerjinin harcandığını görürüz. Bu vesileyle çalışan gazeteciler gününü tebrik ediyorum.” dedi.

Radyo ve Televizyon Yayıncıları Derneği (RATEV) Başkanı İbrahim Halil Furkan ise medyayı insanlara hakkı ve hakikati götürmek için bir araç olarak gördüklerini söyledi.

Ziyaretten dolayı HÜDA PAR heyetine teşekkür eden Furkan, “RATEV olarak uzun yıllardır faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Üyemiz olan radyo ve televizyonlar bulunmaktadır. Biz basını ve medyayı insanlara hakkı, hakikati ve gerçeği iletme konusunda bir araç olarak görüyoruz. Rabbimizin ‘Emrolunduğun gibi dosdoğru ol!’ ayeti kerimesi ile 'Ey iman edenler! Eğer bir fasık size bir haber getirirse onun doğruluğunu araştırın.’ ayeti kerimesini ilke edinmişiz. Bu çerçevede çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Medya Mensupları Derneği (DİMED) Başkan Yardımcısı Mehmet Baran da HÜDA PAR heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle konuştu:

“Biz gazeteciler olarak halka gerçek haberleri sunma noktasında elimizden gelen ne varsa onu sunmaya çalışıyoruz. Hani bir fırıncı yaptığı ekmeğiyle halkı zehirlemiyorsa biz gazeteciler olarak da haberler konusunda insanları doğruya yönlendirme ve insanları bilgiyle zehirlememe konusunda çaba gösteriyoruz.”

İLKHA


HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığından RATEV ve DİMED’e ziyaret

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığından RATEV ve DİMED’e ziyaret

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığından RATEV ve DİMED’e ziyaret

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığından RATEV ve DİMED’e ziyaret

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.