HÜDA PAR Eğitim İşleri Başkanı Metin Kaya: Çocukların ve gençlerin okuması açısından kitap fuarı önemlidir

HÜDA PAR Eğitim İşleri Başkanı Metin Kaya: Çocukların ve gençlerin okuması açısından kitap fuarı önemlidir

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'te bulunan HÜDA PAR Eğitim İşleri Başkanı Yardımcısı Metin Kaya, kentteki kitap fuarını ziyaret ederek görevlilerle sohbet etti.

Türkiye'nin en büyük kitap fuarı olma özelliği taşıyan, 415 yayınevi ve 380 yazarın kitapseverlerle buluştuğu Gaziantep Kitap Fuarı'nı ziyaret eden Kaya, fuarda stant açan yayınevi ve yazarları gezdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Ortadoğu Fuar Merkezi'nde (OFM) açılan ve 29 Mayıs'a kadar sürecek kitap fuarındaki yayınevi ve yazarlarla sohbet ederek kitaplarını inceleyen Kaya, sohbet esnasında kitap okumanın ve kitap fuarlarının önemine dikkat çekti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Zekeriya Efiloğlu tarafından karşılanan Kaya'ya Efiloğlu kitap fuarı hakkında bilgi verdi.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Kaya, çeşitli programlara katılmak üzere Gaziantep'e geldiklerini ve kentte düzenlenen Türkiye'nin en büyük kitap fuarını ziyaret ettiklerini anımsattı.

HÜDA PAR Eğitim İşleri Başkanı Metin Kaya

Kitap fuarının açılmasını çok önemli ve kıymetli bulduklarını ifade eden Kaya, "Özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin hatta büyüklerimizin okuması açısından kitap fuarı önemlidir. Fakat kitap fuarının açılması tek başına yeterli değildir. Aynı zamanda bu fuara okumak için vatandaşların getirilmesi, yönlendirilmesi gerekiyor. Bu anlamda da bir çalışma yapılması gerekiyor. Evet, özellikle öğrenciler açısından önemli bir çalışma yapılıyor, öğrenciler fuara getiriliyor. Fakat maalesef gençler ve orta yaş vatandaşlarımızın fuara ilgi göstermediği görünüyor. Bu tür fuarların sürekli olması, bölgemizin ve ülkemizin tüm şehirlerine de yayılması gerekiyor. Bu anlamda bu kitap fuarı bizim için önemlidir, bu fuarda emeği geçen herkese de partimiz adına da teşekkür ediyoruz." dedi.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Kaya'ya ziyarette, Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, Şehitkamil İlçe Başkanı Ekrem Kaplan, Şahinbey İlçe Başkanı Mustafa Kaya ve partili heyet eşlik etti. (İLKHA)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.