HÜDA PAR Elâzığ İl Başkanı Kavaklı: "Elâzığ Afete Maruz Bölge' statüsüne alınmalı"

HÜDA PAR Elâzığ İl Başkanı Kavaklı: "Elâzığ Afete Maruz Bölge' statüsüne alınmalı"

​Elâzığ HÜDA PAR İl Başkanı Yasin Kavaklı, deprem sonrası depremzedelerin yaralarının sarılması için yapılması gereken öneriler hakkında konuştu.

HÜDA PAR Elâzığ İl Başkanı Yasin Kavaklı depremden sonra alınacak tedbirler ve "Elâzığ Afete Maruz Bölge" konusunda son zamanlarda yaşanan tartışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

24 Ocak depremiyle büyük bir afetle karşı karşıya kalan insanların ciddi travma yaşadığını, üzerinden günler geçmesine rağmen devam eden artçı depremler nedeniyle depremin şokunun atlatılamadığını belirten Kavaklı, "Depremin oluşturduğu maddi ve manevi yıkım kolaylıkla atlatılacak gibi de görünmemektedir. Bilanço her geçen gün ağırlaşmaktadır. Binlerce vatandaşımız çadırlarda yaşamaya mecbur kalmıştır. Evleri ve iş yeri yıkılacak olan halk, eşyalarını sağlam binaların boş dükkanlarına taşımış, kiralık yer bulamamaktadır. Depremde 37 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, binlerce bina ağır hasar almıştır. Binalarımız depremde yorgun düşmüş, olası bir sarsıntıya dayanacak güçte değildir. Ayrıca esnafımızın zarar gören iş yerleri dikkate alındığında ekonomik endişe kendini hissettirmektedir." ifadelerini kullandı.

"Afete Maruz Bölge' ve 'Afet Bölgesi' kavram tartışmaları gereksiz"

Mevcut veriler de dikkate alındığında, halkın çoğunluğu "Afete Maruz Bölge" ilan edilmesini istediğini belirten Kavaklı, yetkililere şu çağırılarda bulundu:

Böyle bir zamanda yetkililer 'Afete Maruz Bölge' ve 'Afet Bölgesi' kavramları etrafında gereksiz bir tartışma içerisinde olmaları ilginçtir. Bu tartışmanın halka hiçbir faydası yoktur. Mesele, Elâzığ'ın inşası ve kalkındırılmasıdır. Adının ne olduğu önemli değildir. İlimizi kısa sürede kalkındıracak adımlar ivedilikle atılmalıdır. İlimize has teşvikler çıkarılarak ticaret ve yatırım normal seyire kavuşturulmalıdır. Hasarlı binaların yoğun olduğu mahallelerde kentsel dönüşümle modern yaşam alanları oluşturulmalıdır.

Kavaklı, şu sözleriyle çağrısına son verdi:

"Mağduriyet ortandan kalkıncaya kadar vergi ve SGK primleri alınmamalı, geriye dönük vergi ve SGK prim borçları silinmelidir. Ödemesi ertelenen doğalgaz elektrik ve su faturaları silinerek sonraki ay faturalarında da indirim yapılmalıdır. Ağır hasarlı olup yıkılacak ev ve işyerleri yapımı hızlandırılmalı, hibe ve başka yollarla ödemeler kolaylaştırılmalıdır. Halkın tüm talepleri valilikte oluşturulan kriz masasının gündem maddesi olmalı, Elazığ'daki yaşam şartları tümden iyileştirilmelidir." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler