HÜDA PAR Elâzığ İl Başkanı Kavaklı'dan kira fırsatçılığı yapıldığı iddiasına cevap

HÜDA PAR Elâzığ İl Başkanı Kavaklı'dan kira fırsatçılığı yapıldığı iddiasına cevap

​HÜDA PAR Elâzığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, deprem sonrası kentteki bazı evlerin kiralarındaki artış nedeniyle "Elâzığ halkının fırsatçı olarak tabir edilmesinin" yanlış olduğunu söyledi.

HÜDA PAR Elâzığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, depremden sonra kentte bazı ev kiralarında artışın olduğunu ancak il genelinde kiraların artırılarak fırsatçılık yapıldığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Elâzığ'da meydana gelen 6,8 şiddetinde depremden sonra birçok evin oturulamaz hale geldiğini hatırlatan Kavaklı, oturdukları evleri terk etmek zorunda kalan vatandaşlardan bazı ev sahipleri tarafından fahiş tutarlarda kira istenmesinin kendilerini üzdüğünü belirtti.

"İlimizde deprem sonrası hasıl olan konut kiralarında fahiş artış ile alakalı oluşan fırsatçılık haberleri bizleri üzmüştür"

Depremden sonra Elâzığ halkı için fırsatçı algısının oluşturulmasının kabul edilebilecek bir durum olmadığını belirten Kavaklı, "İlimizde deprem sonrası hasıl olan konut kiralarında fahiş artış ile alakalı oluşan fırsatçılık haberleri bizleri üzmüştür. 6,8 şiddetinde yaşadığımız deprem, birçok konutta hasar oluşturduğu için doğal olarak halkımız hasarsız ev kiralama arayışına başlamıştır. Son günlerde basında ve kamuoyunda konuşulan fahiş kira fiyatlarının gündeme gelmesi düşündürücüdür. Evet, birkaç fırsatçı olmuş olabilir fakat Elâzığ'ın tamamında kiralar yükseltilerek fırsatçılık yapıldığı söz konusu değildir. Elâzığ halkının 'fırsatçı' olarak tabir edilmesi yanlıştır. Birlik ve kardeşlik ruhu içerisinde yaralarımızı sarmaya çalışırken fırsatçılık algısının oluşturulması kabul edeceğimiz bir durum değildir." ifadelerini kullandı.

Depremden sonra Elâzığ halkı, mağdur vatandaşların ihtiyacını gidermeye çalışmıştır.

Kavaklı, "Elâzığ ili aziz bir şehirdir. Hemşerilerimiz depremin olduğu andan itibaren aziz bir duruş sergilemiş, mağdur olan vatandaşlarımızın yanında olmaya ve ihtiyaçlarını gidermeye çalışmıştır. Bu bakımdan birçok iş sahibi, iş yerlerini halka açarak hem ücretsiz ikramda bulunmuş hem de iş yerini barınma mekânı haline getirmiştir. Yurt dışında olan vatandaşlarımız da evlerini halkımızın hizmetine açmış, dayalı döşeli evlerini hiçbir talep istemeksizin mağdur olan vatandaşlarımıza tahsis etmiştir. Ayrıca kiralık dairesi olan vatandaşlarımız da makul fiyattan kiraya vermişlerdir." şeklinde konuştu.

Vatandaşların konut ihtiyacı için acil önlemler alınmalıdır

İlde kiralık ev bulmanın ciddi bir problem haline geldiğine dikkat çeken Kavaklı, "Bundan dolayı evleri hasarlı ve yıkılacak olan vatandaşların konut ihtiyacı için acil önlem almak gerekiyor. Yetkililerimiz, tüm imkanları kullanarak ihtiyacı karşılama arayışında olmalıdır. Şehit Fethi Sekin Şehir hastanesinin yapımıyla boşaltılan Eğitim Araştırma Hastanesi ve Harput Devlet Hastanesi hasarlı değil ise vatandaşlarımızın buralarda barınması sağlanmalıdır." dedi.

İLKHA


HÜDA PAR Elâzığ İl Başkanı Kavaklı'dan kira fırsatçılığı yapıldığı iddiasına cevap

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler