HÜDA PAR Elâzığ İl Başkanı'ndan depremle ilgili açıklama

HÜDA PAR Elâzığ İl Başkanı'ndan depremle ilgili açıklama

​HÜDA PAR Elâzığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, 27 Aralık Pazar günü yaşanan 5,3 büyüklüğündeki deprem sonrası, TOKİ tarafından inşa edildiği öne sürülen yapılarda oluşan hasarlar ile ilgili açıklamada bulundu.

27 Aralık Pazar günü yaşanan Elâzığ merkezli 5,3 büyüklüğündeki depremin etkisinin geçmesiyle yapılardaki hasarların incelemesi başladı. Özellikle Sivrice Cezaevi lojmanlarındaki hasar Elazığlılarda şok etkisi yaptı. İddiaya göre yapımı henüz bir yıl önce tamamlanmış olan binalarda oluşan ciddi hasarlar, akıllarda soru işaretleri bıraktı.

Yaşanan depremin 24 Ocak depremini tekrar hatırlattığını dile getiren HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, herhangi bir yıkımın ve can kaybının olmamasına şükrettiklerini ifade etti.

Kavaklı, “Sivrice merkezinde bulunan cezaevi lojmanlarında çok ciddi hasarların oluştuğu basında yer almıştır. TOKİ tarafından yapılan ve kısa süre önce teslim edilmiş yapılarda bu denli hasarın oluşması dikkat çekicidir. Bu yapılar derhal incelemeye tabi tutulmalı, ihmali bulunan sorumlular hakkında etkin bir şekilde soruşturma başlatılmalı ve bu konuda kamuoyu bilgilendirilmelidir.” dedi.

“Orta hasarlı bina değerlendirmesini halkımız kabul etmemiştir”

Orta hasarlı yapılar konusuna da değinen Kavaklı, halkın orta hasarlı bina değerlendirmesini kabul etmediğini ifade etti. Kavaklı, “Söz konusu orta hasarlı binalarda güçlendirme istenmektedir. Ancak bu güçlendirmeyi vatandaş uygun bulmamaktadır. Orta hasarlı ifadesinin kaldırılması, hasar tespit çalışmasının yeniden yapılması, hasarlı olan binaların yıkılması ve TOKİ imkânlarından istifade edilmesi sağlanmalıdır.” ifadesini kullandı.

“Bu deprem, Elâzığ'ın riskli bölge statüsünde olduğunu göstermiştir”

Yaralanan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Kavaklı, “Deprem esnasında panikleyerek dışarıya çıkmak isteyen vatandaşlarımızdan yaralananlar olmuştur. Kimi vatandaşlarımız da evlerinin balkon ve camından atlayarak yara almıştır. Toplamda 68 kişi çeşitli sebeplerle hastaneye müracaat etmiş, 6 kişi hastanede halen tedavi görmektedir. Yaralanan vatandaşlarımıza Allah Teala'dan şifa niyaz eder, tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerimi iletirim. Allah milletimizi daha büyük afetlerden muhafaza etsin.” ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.