HÜDA PAR Elazığ İl Başkanlığından 28 Şubat açıklaması

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanlığından 28 Şubat açıklaması

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, 28 Şubat darbesinin yıldönümü dolayısıyla açıklamada bulundu.

Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne Türkiye'nin tarihinin, darbeler tarihi olduğunu belirten HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, her darbe ile halka büyük acıların yaşatıldığını belirtti.

Kavaklı "Millete rağmen ilan edilen statüden sonra milleti 'demokratik olgunluğa' erişmemiş gözüyle görenler, her darbeden sonra kendilerine uygun askeri vesayeti ihdas eden, milleti zapturapt altına alan anayasalar yazmışlardır. Bunlardan 2 tanesi son derece önem arz etmektedir. 1960 darbesi sonrası yazılan 61 Anayasası'yla 80 darbesinden sonra yazılan 82 Anayasa'sı bu bağlamda son derece önem arz etmektedir. Bunlarla sol-seküler, yani kısacası dünyevi, İslam'a ve bu halkın değerlerine yer vermeme niyetinde olan cuntacı güçler, 28 Şubat'ı kendileri açısından bir fırsat olarak görmüşlerdir. Belki de bu darbeler geleneğini, sol-seküler anlayışı katı laikçi bir anlayışla bu millete dikte etmek için altın vuruşlarını yapmak istemişlerdi. Bu anlamda yapılan bütün darbelerin hülasasında bunu görmek mümkündür. Darbeci generallerden dönemin Genelkurmay Başkanının 28 Şubat süreci için 'Bin yıl sürecek' demiş olması elbette bundan kaynaklıdır. Aziz İslam neredeyse hayatın bütün alanlarından silinmek istenmiştir. Sadece kamusal alandan değil, özel alan dahil olmak üzere hayatın tüm alanlarında insanların İslami görünürlüğe sahip olmaları engellenmek istenmiştir." dedi.

Kavaklı, mesajına şu ifadelerle devam etti: "Post modern darbe olarak tanımlanan 28 Şubat darbesi, Türkiye tarihinin kara bir lekesidir. Bu darbe döneminde meşru hükümet iktidardan uzaklaştırılmış, yüz binlerce kişi inancından dolayı mağdur edilmiştir. 28 Şubat darbesi mağdurlarının iktidarında bazı İslami kesimler ve şahsiyetler için 28 Şubat'ın zulmü ve etkileri hâlâ sürmektedir. Hakları ihlal edilenler, özgürlükleri gasp edilip komplolarla cezaevlerine atılanlar için ciddi adım atılmış değildir. Kısmi ve geçici iyileştirmelerden ziyade kapsamlı ve kalıcı bir düzenleme ile yaşanan tüm mağduriyetleri bir an önce giderilmesini ümit ediyorum. Halkın inanç değerlerine karşı yapılmış olan 28 Şubat darbesi başta olmak üzere tüm darbeleri ve darbecileri kınıyorum." dedi. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler