HÜDA PAR Ergani'de mağdur esnafı ziyaret etti

HÜDA PAR Ergani'de mağdur esnafı ziyaret etti

HÜDA PAR Ergani İlçe Başkanlığı, trafikte tek yön uygulaması nedeniyle mağdur olan esnafı ziyaret etti.

HÜDA PAR Ergani İlçe Başkanı Mehmet Emin Buran ve beraberindeki heyet, ilçeye bağlı tarihi Merkez Çarşısı esnafını ziyaret ederek, sorun, sıkıntı ve taleplerini dinledi.

İlçe merkezindeki caddelerde trafiğin tek yönlü olması nedeniyle esnafın mağdur olduğunu söyleyen Buran, daha önce konu hakkında hazırladıkları raporu yetkililere sunmalarına rağmen, çözüme kavuşulmadığını belirtti.

Buran, "Ergani ilçe teşkilatı olarak, meydan esnafını ziyaret ettik. Ziyaret amacımız, bir süre önce tek yöne dönüşen şehir trafiğinin doğurduğu sıkıntılar ve mahrumiyetlerdir. Daha önce Ziya Gökalp Caddesi'ni ziyaret etmiş, esnafın sıkıntılarını, şikâyetlerini rapor haline getirip yetkililerle paylaşmıştık. Çözüm önerilerimizi, mağduriyetleri giderecek çözüm önerilerini sunduk. Beklediğimiz adım atılmadı. Bundan dolayı esnafın şikâyetlerini dinledik. Daha önce ziyaret ettiğimiz esnafın tamamı rahatsız olduklarını ifade ettiler." dedi.

Daha önce Kemertaş, Saray ve Aziziye mahallelerindeki vatandaşlarla görüşüp, mağduriyetlerini dile getirdiklerini dile getiren Buran, "Daha önce kendi evinin önünde şehir içi arabaya binen vatandaşlar şimdi dönüşte Dicle Üç Yolu'nda veya garajda inmek zorunda kalıyor. Vatandaş mağdur oluyor, evine gidemiyor. Yaşlısı, kadını, çocuğu, engelli vatandaşları dönmek için özel araba tutmak zorunda kalıyorlar veya garajda ikinci bir arabaya binip eve gitmek zorunda kalıyorlar. Daha önce de önerilerimizi sunmuştuk. Elbette trafik sorunu vardır. Ancak bu sorun çözülürken başka mağduriyetler yaşanmamalıdır. Kaş yapayım derken göz çıkarılmamalıdır." İfadelerini kullandı.

Tek yön uygulamasıyla esnafın mağduriyet yaşadığını sözlerine ekleyen Buran, şunları söyledi:

"Bu işin çözümü bu değildir. Trafik kısmen rahatlamışsa da bu tamamen çözülmemiştir. Akşamları ve sabahları trafik sorunu devam ediyor. 53 yıldır Ergani'de ikamet ediyorum. Bu meydanda yıllarca esnaflık yaptım. Pazartesi ve cuma günleri bu meydanda adım atacak yer yoktu. Dün bu meydanda dolaştım. Meydan çok seyrekti. Şehre giriş olmayınca haliyle buradaki yüzlerce esnafımız mağdur oluyor. Buradan yetkililere sesleniyoruz: Bu mağduriyetleri giderin. Tek yön çözüm değildir. Trafik yine iki yöne aksın. Başka alternatifler üretilsin. Otoparklar yapılsın, cadde üzerinde park eden araçlar otoparka götürülsün. Yolu iki şerit yapacak şekilde ortaya dubalar yerleştirilsin. Eğer öyle yaparsanız trafik de rahatlayacaktır." (İLKHA) 














 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler