HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Demir: En büyük yatırım gençlere yapılan yatırımdır

HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, "Gençlerimizin manevi değerlerimize göre, toplumuna, inancına ve memleketine hayırlı insanlar olarak yetiştirilmesi en büyük yatırımdır." dedi.

Şahinbey Belediyesi'nin düzenlediği "Kitap Hayattır, Hayat Kitaptır" temalı 6'ncı Kitap Günleri Fuarı'nı ziyaret eden HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Demir, fuara katılan yayınevlerinin sahipleri, yazarlar ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin ile birlikte kitap fuarını ziyaret eden Demir, Tahmazoğlu'ndan kitap fuarı ile ilgili bilgi aldı.


14-22 Ekim tarihleri arasında düzenlenen "Kitap Hayattır, Hayat Kitaptır" temalı fuarın kitapseverler tarafından yoğun ilgi gördüğünü belirten Tahmazoğlu, 100 bini aşkın vatandaşın ziyaret ettiği "Kitap Hayattır, Hayat Kitaptır" temalı fuara 76 yazarın ve 118 yayınevinin katıldığı bilgisini verdi.

Fuara katılan yayınevlerinin sahipleriyle, yazarlarla ve vatandaşlarla sohbet eden Demir, ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen İslâhiye ve Nurdağı ilçelerinde eğitim gören depremzede öğrencilerinin Şahinbey Belediyesi'nin düzenlediği kitap fuarında ağırlanmasını anlamlı bulduklarını belirten Demir, depremzede öğrencilere sahip çıkılmasını önemsediklerini ifade etti.

Demir, "Bu program iki açıdan çok önemlidir. Birincisi depremin yaralarının sarılması, gençlerimizin motivasyonu açısından çok önemlidir. İkincisi ise erdemli, ahlaklı, kültürü ve inancıyla barışık bir nesil yetiştirmek anlamında çok önemlidir. Malum şu anda Türkiye'nin en önemli sorunu erdemli insan yetiştirme ile alakalıdır. Bunun tamamlanması anlamında bu etkinlik çok önemlidir ve değerlidir. Devam etmesi, keyfiyet kazanması ayrıca beklentimizdir." dedi.

"Geleceğe yapılacak en iyi yatırım gençlere yapılan yatırımdır"

Geleceğin teminatı olan gençlerin kendi değerlerine bağlı bir şekilde yetiştirilmesinin önemine değinen Demir, "Türkiye'de yapılabilecek en büyük yatırım bu tür yatırımlardır. Elbette tüm yatırımlar önemli ama en büyük yatırım geleceğimize, yeni nesile ve gençlerimize yapılacak olan yatırımdır. Gençlerimizin manevi değerlerimize göre yetiştirilmesi, toplumuna, inancına, memleketine hayırlı insanlar olarak en büyük yatırımdır. Memleketimizi ileriye taşıyacak insanlar yetiştirmek anlamında yeni nesile yapılacak olan yatırım en büyük yatırımdır. Evet, bütün yatırımlar değerlidir ve çok önemlidir ama gençlerimizi öncelemek, gençlerimize değer vermek ve gençlerimizi yetiştirmek bütün yatırımların üzerindedir. Bu anlamda bu tür programları çok değerli görüyorum ve devamını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Değerlerimiz dünyanın en önemli mirasıdır"

Kitap fuarını ziyaretinin ardından Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi'ndeki toplantı salonunda İslâhiye ve Nurdağı'ndan gelen depremzede öğrencilerle bir araya gelen Demir, öğrencilere hitaben yaptığı ve önemli mesajlar verdiği konuşmasında ise şunları söyledi:

"Sizleri çok seviyoruz. Sizler bizim memleketimizin, ülkemizin geleceğisiniz. Hem aile olarak hem ülke olarak bütün yatırımlarımız, bütün varlığımız, bütün mirasımız sizler içindir. Medeniyetimize, kendi öz değerlerimize sahip çıkmanız da bizden size kalacak olan mirastır. Aliya İzzetbegoviç, 'Savaş ölünce değil, düşmana benzeyince kaybedilir' diyor. Sizlere tavsiyemiz; medeniyeti, güzelliği, ilerlemeyi, fenni ilmi, bilimi ve teknolojiyi kendi değerlerimizde, kendi kültürümüzde ve geçmişimizde arayalım. Bizim medeniyetimiz, bizim kültürümüz ve bizim değerlerimiz dünyanın en önemli mirasıdır. Bizim kendi medeniyetimiz ve kültürümüz 1400 yıllık mirastır. Avrupa'nın kokuşmuş medeniyetine bizim aslında ihtiyacımız yoktur. Evet, teknolojiye, fenne, bilime ihtiyacımız var ama ahlaklı ve erdemli nesillere de ihtiyacımız var. Ahlak, erdem, inanç ve kültürü onlar bizden almış götürmüşler ve kendi kokuşmuş değerlerini ise bize miras olarak bırakmaya çalışıyorlar. Bilim adamı, mühendis, fen, teknoloji ve matematikçi anlamında da Mimar Sinanlar, İbn-i Sina'lar, el-Cezeriler onların bilim adamlarından daha değerli ve kıymetlidir. Mirasımızı koruyun. Geleceğimizi size emanet ediyoruz. Bu mirasa iyice sahip çıkın." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.