HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Er: Erdemli ve ahlaklı gençliğin yolu yuva kurmaktan geçer

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Er: Erdemli ve ahlaklı gençliğin yolu yuva kurmaktan geçer

Er, "Erdemli ve ahlaklı gençliğin yolu evlenip yuva kurmaktan geçiyor. Devlet, gençleri harama bulaşmaktan korumak zorundadır. Bu sebeple evlenemeyen gençler için evlilik fonu oluşturulmalı, evlilik teşvik edilmelidir." dedi.

"Dürüst Siyaset, Gerçek Adalet" şiarıyla yola çıkan HÜDA PAR'ın, kuruluşunun 10'ncu yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği kutlama programı başladı.

HÜDA PAR Genel Merkezi tarafından bu yıl Diyarbakır'da düzenlenen programa Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu'nun yanı sıra parti kurucuları, yöneticileri, akademisyenler, STK temsilcileri, çok sayıda partili katıldı.

Kur'an tilaveti ile başlayan programda HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Hamdullah Er, bir selamlama konuşma yaptı.

Konuşmasına Sezai Karakoç'un Fecir Devleti şiirinden bazı mısraları okuyarak başlayan Hamdullah Er, HÜDA PAR'ın onuncu yılının mübarek olması temennisinde bulundu.

Bugün Türkiye'nin zorlu bir süreçten geçtiğini belirten Er, özellikle yaşanan ağır ekonomik krizin başta gençler olmak üzere, toplumun bütün kesimlerini ciddi anlamda etkilediğini söyledi.

Er, "Fakat bugün gençlerin yaşadığı sorunların çözümü konusunda, siyaset kurumunun aktif ve ciddi bir rol üstlenmemesi, biz gençlerin siyaset kurumundan olan beklentilerini ortadan kaldırmaktadır." dedi.

"Genç arkadaşlarımız! Hür Gençlik yanınızda!"

Gençlerin, bugün yaşadıkları maddi krizi ve manevi bunalımı fark edip bunların çözümü için adım atan samimi ve içten siyasetçileri beklediğini söyleyen Er, "Yıllardır bu özlemle yanıp tutuşan genç arkadaşlarımıza çağrımız var: biz buradayız, HÜDA PAR burada, Hür Gençlik yanınızda! Sizi siyasi bir obje olarak görmüyoruz. Yaşadığınız buhran halinin farkındayız. Çözümsüz siyasete olan kızgınlığınızı ve kırgınlığınızı HÜDA PAR çok net olarak görmektedir." ifadelerini kullandı.

Er, "Yaşanılabilir bir toplum ve hayat arzusundayız. Bizleri karamsarlığa sürükleyenleri, ahlaki ve manevi boşluklara itenleri tanıyoruz. Bu memlekette adil, müreffeh ve hür bir yarının hayalini kuramadığı için, çareyi yurt dışına çıkmak olarak görenlerimiz var. Ama çözümsüz değiliz. Genç arkadaşım; adil, hür ve müreffeh yarınlar için 'umut sende', 'çözüm HÜDA PAR’da."

"Çarpık eğitim sistemi tümden değiştirilmeli"

Gençler için hayata geçirilmesi gerektiğini düşündükleri bazı hususları paylaşan Er, şöyle devam etti:

"Gençlere siyasette sembolik olarak değil, aktif olarak alan açılmalı ve sorunların çözümünde söz sahibi olmaları sağlanmalıdır.

İdeoloji dayatma ve yetenekleri köreltme üzerine kurulu çarpık eğitim sistemi tümden değiştirilmelidir. Bunun yerine kendi medeniyet değerlerimize dayalı, bireylerin yeteneklerini keşfetme ve geliştirme odaklı, disiplinler arası birden çok beceriyi kazandırmayı amaçlayan, gençlerin manevi gelişimini sağlamayı hedefleyen bir eğitim sistemi hediye edilmelidir.

Sınavdan sınava koşturup, sonunda atanamayan diplomalı işsizler oluşturan sistem gitmeli, üniversite mezunu hiçbir genç, işsiz kalmamalıdır. Mesleki ve Teknik okulların niteliği ve niceliği artırılmalıdır. Bu okullardan mezun olunduğunda sahip olunan zanaatın toplumsal açıdan saygınlığının ve itibarının sağlanması gereklidir.

Burslara yapılan en son zam yetersiz kalmış, gençlerin beklentilerini suya düşürmüştür. Yaşanan yüzde 84,39’luk yıllık enflasyon göz önüne alınarak, burslara yapılan zamlar yeniden güncellenmelidir. Kredi sitemi kaldırılıp, bütün öğrencilere sosyal devlet olmanın gereği olarak geri ödemesiz burs sağlanmalıdır. Bu burs, her bir gencin yeme, içme, barınma, giyim, kültür ve sanat faaliyetlerini yerine getirebilme yeterliliğinde olmalıdır. Evli gençlere daha fazla burs verilmelidir.

Siyasal ve sosyal baskı, biz gençlerin maddi ve manevi yeteneklerini köreltiyor. Fikir ve düşüncelerimizi özgürce ve korkmadan ifade etmek istiyoruz. İftira ve hakaret içermeyen her düşüncenin ifade edilebilmesi gerekir. Ama hakikati söylemek, yanlışları dile getirmek hakaret kabul edilip karakol ve mahkeme konusu edilmemelidir.

Gençler istiyor bahanesi ile halkın malı hiç istemediğimiz halde gereksiz hatta zararlı işlere harcanıyor. Konser, festival ve benzeri etkinliklere hesapsız kitapsız harcanan milyonlar, gençlerin asli ihtiyaçları için kullanılmalıdır.

Kamuya alımlarda torpil ve haksızlığın önüne geçilmeli, ehliyet ve liyakat prensibi söylemden öte, eyleme geçirilmelidir.

Hiçbir genç, kamuya alımlarda 'önüme bir engel olarak çıkar' korkusuyla düşünce ve fikirlerini ifade etmekten korkmamalıdır.

Geçim endişesinden dolayı yuva kurmayı erteleyen milyonlarca gencimiz var. Erdemli ve ahlaklı gençliğin yolu evlenip yuva kurmaktan geçiyor. Devlet, gençleri harama bulaşmaktan korumak zorundadır. Bu sebeple evlenemeyen gençler için evlilik fonu oluşturulmalı, evlilik teşvik edilmelidir. Bunun yanında öğrenciyken evlenenler veya evlenmek isteyenler için öğrenim gördükleri süre içerisinde barınabilecekleri evli yurtları oluşturulmalıdır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.