HÜDA PAR Gençlik Kolları Diyarbakır’da Kudüs için pedal çevirdi

HÜDA PAR Gençlik Kolları Diyarbakır’da Kudüs için pedal çevirdi

​HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanlığı, Siyonist işgalcilerin Kudüs'te estirdiği teröre dikkat çekmek için "Kudüs İçin Yola Çık" sloganıyla Diyarbakır’da bisiklet turu düzenledi.

HÜDA PAR Gençlik Kolları Genel Başkanlığı, işgalci Siyonistlerin Kudüs’te estirdiği teröre dikkat çekmek için “Kudüs İçin Yola Çık" sloganıyla Diyarbakır’da bisiklet turu düzenledi.

11 ilde yapılacak olan turun ilk durağı Diyarbakır oldu. Kayapınar ilçesi Lunapark kavşağında başlayan bisiklet turu,  Dağkapı Şeyh Sait Meydanı'nda son buldu.

Güzergâhlar trafiğe kapatılırken, tura katılanlar sık sık tekbir getirerek “Kudüs onurumuzdur”, “Amed’den Kudüs’e bin selam”  “Müslüman uyuma Aksa’ya sahip çık” gibi sloganlar eşliğinde Siyonist işgalcilere lanet okudu.

Turun son durağı olan Dağkapı Şeyh Sait Meydanı’nda toplanan vatandaşlar ellerinde pankartlarla sürücüleri karşıladı. HÜDA PAR Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Yasin Dursun tarafından basın açıklaması okundu.

Dursun, Kudüs ve dünya mazlumlarının sesi olmak için burada olduklarını belirterek, Siyonist işgal çetesinin hiç bitmeyen kini, Müslümanları şehid ederek kan kustuğunu söyledi.

Siyonistlerin hiçbir hukuki sınır tanımadığını söyleyen Dursun, “Hiçbir hukuki sınır tanımayan Siyonist çete, Mescid-i Aksa'mızı ablukaya alıp Müslümanların mescide girmesine engel oluyor. İşgalci Siyonistler, bizim dağınıklığımızı ve ihtilaflarımızı fırsata çevirerek 13 Temmuz Perşembe Günü 3 Filistinli kardeşimizi şehid etti. Bununla da yetinmeyen işgalciler, ertesi gün cuma namazının kılınmasını engelledi. Peygamber Efendimizin Miracına şahitlik yapan Mescid-i Aksa'da 48 yıl aradan sonra ilk defa cuma namazı kılınmadı.” dedi.

“Siyonist işgal çetesi, katliam ve engellemeleriyle haddini çoktan aşmıştır”

Her Müslümanın Siyonist işgalcilere tepki göstermesi gerektiğini dile getiren Dursun, devamında şu ifadeleri kullandı:

“Siyonist çete; İşgal girişimiyle Filistin halkına kan kusturması yetmezmiş gibi, insanların kutsal hakkı olan ve hiç kimsenin dinine ve ibadetine karışılmaması gerektiği yirmi birinci yüzyılda da Müslümanların ibadet yapmasını engelliyor. Uluslararası hukuka da sığmayan bu alçak girişime Müslüman ülkelerin liderleri, Müslüman halklar, İnsan hakları kuruluşları ve vidan sahibi her insan, mutlaka tepki vermelidir. Filistin topraklarında yaşamak, özgürce ibadet etmek, Filistin halkının en doğal hakkıdır ve asla engellenemez. Siyonist işgal çetesi, katliam ve engellemeler ile haddini çoktan aşmıştır.”

“Müslüman kardeşlerimiz ve İslam ülkelerinin liderleri ihtilafları bir kenara bırakıp bir araya gelmeli”

Dursun, Müslümanların suskunluğunun Siyonist işgalcileri cesaretlendirdiğini söyleyerek Müslüman ülkelerinin liderlerinin ihtilaflarını bir kenara bırakması gerektiğini çağrısında bulundu.

Dursun,  “İşgalci çeteye Müslümanlar hep birlikte dur demelidir. Zira sessiz kalınan her gün Siyonistleri cesaretlendirmektedir. Müslüman kardeşlerimiz ve İslam ülkelerinin liderleri ihtilafları bir kenara bırakıp bir araya gelmelidir. Özde Filistin halkı olmak üzere dünyada işgal altında bulunan her coğrafyaya sahip çıkmalıdır. Türkiye’de Hükümet yetkilileri, Aksa davasını omuzlamalı ve söylemden öteye geçmek üzere ellerindeki imkânları seferber etmelidirler. Aileler, evlatlarını Kudüs'e sahip çıkmak için yetiştirmelidir. Anneler Selahaddinler doğurmalıdır. Kudüs Selahaddinlerle işgal altından kurtarılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Müslümanlara seslenen Dursun, “Ümmet, tek vücuttur ve şu anda ümmetin azaları tek tek kesilmektedir. Kesilen her aza ile Müslümanlar yok edilmeye çalışılıyor. Buna sessiz kalmak, mazlumları, zalimlerin zulmüne terk etmenin ahirette hesabı çok ağır olacaktır. Bizler Diyarbakır Gençlik kolları olarak Mescid-i Aksa'nın sesi olacağız. Elimizdeki imkânlar dâhilinde Kudüs için seferber olacağız. Her Müslüman kardeşimizi bu bilinçle hareket etmeye davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Dursun son olarak şu ifadeleri kullandı: “Bu meydanda bizlere katılan kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Ayrıca Kudüs’ün özgürlüğü için organize ettiğimiz bisiklet turumuza katılan değerli sürücülerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bugün Sahabeler şehri Diyarbakır’da başlattığımız bisiklet turu, belirlenen illerimizde devam edecektir. Cepheden gelen bu sancağı şehir şehir dolaştıracağız ve en son İstanbul olmak üzere turumuzu tamamlayacağız. Tüm bisiklet sürücüsü kardeşlerimizi bu hayırlı faaliyete katkı sunmaya davet ediyoruz.”

Açıklamanın sonunda Özgür Kudüs Platformu Diyarbakır İl Koordinatörü Fikri Karavil, 2006 yılında ‘Furkan’ savaşında cepheden gelen bayrağı İl Başkanı Yasin Dursun’a teslim etti.

İLKHA











































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler