HÜDA PAR Gençlik Kolları Diyarbakır'ın fethi programı düzenliyor

HÜDA PAR Diyarbakır Gençlik Kolları, Diyarbakır'ın İslam orduları tarafından fethedilişinin 1385'inci yıldönümü münasebetiyle önümüzdeki hafta sonu "Yolumuz Fetih Yolu" temasıyla geniş kapsamlı program düzenleyecek.

Hazreti Ömer halifeliği döneminde İyaz bin Ganem komutasında gerçekleştirilen Diyarbakır'ın fethinin yıldönümü münasebetiyle her yıl olduğu gibi bu sene de çeşitli programlarla kutlanıyor.

HÜDA PAR Diyarbakır Gençlik Kolları; önümüzdeki pazar günü kutlu fetihin yıldönümünde yürüyüş, şiir ve ezgilerin seslendirilmesi, fetih canlandırmaları, konuşmalar gibi çeşitli programların yer aldığı bir programa hazırlanıyor.

Düzenlenecek programın içeriği hakkında bilgi veren HÜDA PAR Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Nasrullah Demir, gerçekleştirecekleri etkinliğe tüm Diyarbakır halkını davet etti.


"O sahabiler evlerini, ailelerini ve her şeylerini geride bırakarak kutlu mesajı bu diyara taşımışlardır"

Demir, "Malumunuz üzere İslam orduları Hazreti Peygamber Sallallahu Aleyhivesellem’in vefatından yaklaşık 7 yıl sonra miladi 639 yılında bugünkü adıyla Diyarbakır'ın fethi için bu topraklara ulaşmışlar. İyaz bin Ğanem komutasında bin sahabinin bulunduğu 8 bin kişilik ordu, bu toprakların İslam'la müşerref olması, barış ve esenliğin, huzur ve adaletin bu topraklarda hayat bulması için binlerce kilometre uzaklıktaki evlerini, ailelerini ve her şeylerini geride bırakarak kutlu mesajı bu diyara taşımışlardır." dedi.

Konuşmasında düzenlenecek etkinliğin amacına da değinen Demir, "Evet, bu diyar Hazreti Ömer’in halifeliği döneminde İyaz bin Ğanem komutasında, içerisinde Halid bin Velid, Süleyman bin Halid, Muaz bin Cebel, Said bin Zeyd gibi nice sahabilerin ayak bastığı ve 27 şehid sahabinin meftun olduğu bu diyarda bizler de fetih ruhunu hatırlamak, şehit olan sahabileri anmak için bir etkinlik düzenleyeceğiz." ifadelerine yer verdi.

"Amacımız sahabilerin getirdiği aydınlık mesajları zamanın gençliğine ve gelecek nesillere taşımaktır"

Programın düzenlenmesindeki asıl gayenin sahabilerin getirmiş olduğu aydınlık mesajları zamanın gençliğine ve gelecek nesillere hatırlatmak olduğuna vurgu yapan Demir, "HÜDA PAR Diyarbakır Gençlik Kolları olarak bu kutlu fethin 1385'inci yıldönümü münasebetiyle 'Yolumuz Fetih Yolu' temasıyla 26 Mayıs pazar günü Hazreti Süleyman Camii yerleşkesinde fetih programı düzenliyoruz. Amacımız Diyarbakır’ın fethinin ve o kutlu sahabilerin getirmiş olduğu aydınlık mesajları hem içerisinde bulunduğumuz zamanın gençliğine hem de gelecek nesillere bir muştu olarak hatırlamak ve hatırlatmaktır.

Programın içeriği hakkında da konuşan Demir, 7'den 70'e tüm Diyarbakır halkını programa davet ederek şunları söyledi:

"Programımız pazar saat 16.30 itibariyle Selahaddin Eyyubi Külliyesinde bir araya gelerek Hazreti Süleyman yerleşkesine kadar bir yürüyüş gerçekleştirilecek. Akabinde yerleşke içerisinde şiir ve ezgilerin, fetih canlandırmalarının, günün anlam ve önemine binaen konuşmaların olacağı bir dizi programlar gerçekleşecek. Gerçekleştireceğimiz bu etkinliğimize her yaştan ve civardan herkesi bekliyoruz." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.