HÜDA PAR Gençlik Kolları Kayapınar ilçesi 15 Temmuz Şehitler Parkında (Park Orman) Kudüs'ün Fethi Programı düzenliyor

HÜDA PAR Gençlik Kolları Kayapınar ilçesi 15 Temmuz Şehitler Parkında (Park Orman) Kudüs'ün Fethi Programı düzenliyor

​Selahaddin-i Eyyubi'nin Kudüs'ü haçlı işgalinden özgürlüğüne kavuşturmasının yıldönümü münasebetiyle HÜDA PAR Gençlik Kolları Diyarbakır'da hafta sonu Kudüs'ün Fethi programı düzenleyecek.

HÜDA PAR Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanlığı 2 Ekim pazar günü merkez Kayapınar ilçesi 15 Temmuz Şehitler Parkında (Park Orman) saat 16.00'da Kudüs'ün Fethi programı düzenlemeyi planlıyor.

Yapılacak etkinliğin amacı ve içeriği hakkında açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Diyarbakır İl Gençlik Kolları Başkanı Mücahid İleri, düzenlenecek etkinliği İslam ümmetinin vahdeti açısından önemine dikkat çekerek tüm Diyarbakırlıları davet etti.

İçinde Mescid-i Aksa’nın da bulunduğu Kudüs’ün Selahâddîn-i Eyyûbi tarafından 2 Ekim 1187 tarihinde Haçlıların esaretinden kurtarıldığını hatırlatan İleri, "Bilindiği üzere Kudüs; Yüce Rabbimizin mübarek kıldığı, Efendimizin Miraç’a çıktığı yer ve İslam’ın ilk kıblesi, birçok peygamberin yurdu, kalesi ve nebilerin mücadele ettiği yerdir. Kudüs; Hazreti Ömer’in fetih müjdesi ve büyük komutan Selahaddin Eyyübi’nin emanetidir." dedi.

huda-par-genclik-kollari-kudus-un-fethi-programi-duzenliyor1664461253.jpg

"Mescidi Aksa’nın Diyarbakır'lı annelerimizce hazırlanan gül suyuyla yıkandığını bilmekteyiz"

Etkinliği düzenlemelerindeki amaca değinen İleri, "İslam ümmeti olarak bizler, halkımıza ve gençlerimize Mescid-i Aksa'nın onların olduğunu kavratmalı ve bu doğrultuda bilinçlendirmeliyiz. Mescid-i Aksa'yı kim savunacak? sadece Filistinliler mi? Araplar mı? Tabi ki de bütün ümmet. Kudüs ve Mescidi Aksa bizimdir, ümmetin ortak davasıdır." ifadelerini kullandı.

İleri, "Böylesi önemli beldenin haçlı esaretinden kurtuluşunun 835'inci yılı dolayısıyla bizler Selahaddin Eyyubi’nin torunları olarak fetih ruhunu bir daha yaşatma adına pazar günü 15 Temmuz parkında saat 16.00’da düzenleyeceğimiz Kudüs’ün Fethi Programına tüm halkımızı davet ediyoruz. Özellikle Mescidi Aksa’nın Diyarbakır'lı annelerimizce hazırlanan gül suyuyla yıkandığını tarihten bilmekteyiz. Fetihi yakinen tanıyan bilen Diyarbakır halkı olarak bu etkinliğe ailece davetlisiniz." şeklinde konuştu.

85652ee8c9f03354c67c.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler