​HÜDA PAR Gençlik Kolları Midyat'ta kitap okuma etkinliği düzenleyecek

​HÜDA PAR Gençlik Kolları Midyat'ta kitap okuma etkinliği düzenleyecek

​HÜDA PAR Midyat Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından kitap okuma ve kütüphanenin önemine dikkat çekmek amacıyla anlamlıbir etkinlik düzenlenecek.

Son zamanlarda başta alkol, uyuşturucu ve sigara gibi bağımlılık yapan ve genç hayatları karartan kötü alışkanlar 11 yaşa kadar indi. Bu durum toplumu ve ebeveynleri büyük ölçüde tedirgin etmeye ve genç neslin bataklığa sürüklenmesine sebep olduğuna şahit olunmaktadır.Daha önce de birçok etkinlikle alkol ve uyuşturucu maddelerin kullanımına ve zararlarına dikkat çeken HÜDA PAR Midyat Gençlik Kolları Başkanlığı,bunlara sebep olarak gördüğü en önemli etkenlerden birinin gençlerin okumaktan uzak kalması, hayatlarını düzene sokacak olan kitapların okunmaması olarak tespit ve müşahede ettiklerini belirtti.

Özellikle salgın döneminde okullardan uzak kalan gençlerin kütüphane ve kitaplarla daha çok iç içe olması gerektiğini ve bu amaçla HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanlığının tensipleriyle böyle bir etkinlik düzenlemeyi kararlaştırdıklarını belirten HÜDA PAR Midyat Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Arbağ, yapılacak olan etkinlik hakkında şunları söyledi:“Hür Gençlik olarak Midyat'ta bir ilki gerçekleştiriyoruz. Kitap tahlilleri etkinliğimiz başlıyor. Özenle seçtiğimiz bazı kitapları okuyup ve her hafta okuduğumuz kitabın tahlilini yapmak üzere Hükümet Konağı yanındaki Kıl Çadırlar Kütüphanesinde genç kardeşlerimizle buluşacağız. Bu sayede kütüphaneler okuma ile hayat bulacak, bizler de kütüphanelerle hayat bulacağız. Kitapları 4 kurşun kalem kullanarak işaretleme metoduyla özenle okunması ve bu sayede özümsenmesini amaçlıyoruz. Okunacak ve tahlil edilecek kitaplarımız şunlardır: Hafta sırasıyla 1- Diriliş Neslinin Amentüsü 2- İnsani İlişkilerde İlahi Ölçü 3- İnsanın Dört Zindanı 4- İslam Deklarasyonu 5- Göğü delen Adam. Programlarımızın akışı mûsiki dinletisi, kitap tahlili ve dua şeklinde olacaktır. Tüm genç kardeşlerimizi davet ediyoruz. Kontenjanlarla sınırlı olan programımıza kayıtlar başlamıştır. Kayıt için bize 0 (542) 437 43 21 telefonundan WhatSapp üzerinden mesaj atmaları yeterlidir. ”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.