HÜDA PAR Gençlik Kolları'ndan ırkçılığa karşı anlamlı farkındalık çalışması

HÜDA PAR Gençlik Kolları'ndan ırkçılığa karşı anlamlı farkındalık çalışması

​HÜDA PAR İstanbul Gençlik Kolları, bir sokak röportajında ırkçı saldırıya maruz kalan ve kendisini "Ben bir insanım" diye savunan Suriyeli Ahmet Kanjo'ya destek için kentin meydanlarında farkındalık etkinliği düzenledi.

Geçtiğimiz günlerde sosyal paylaşım sitesi YouTube üzerinden yayınlanan bir sokak röportajında Suriyeli bir genci adeta linç eden yaşlı vatandaşların öfke dolu iğrenç sözleri ve Suriyeli Ahmet Kanjo'nun kendisini "Ben bir insanım" şeklinde savunması gündem oldu.

17 yaşında hem okuyup hem de çalıştığını, sınıfının birincisi olmasına rağmen maruz kaldığı ırkçılık yüzünden okulundan ayrılmak zorunda kaldığını anlatan Suriyeli gence; videodaki vatandaşların öfke dolu sözlerini birçok kesim tepkiyle karşılarken söz konusu videodaki gence de destek açıklamaları art arda gelmeye devam ediyor.

Irkçı saldırıya maruz kalan Suriyeli Ahmet Kanjo'ya bir destekte HÜDA PAR İstanbul İl Gençlik Kolları'ndan geldi.

İstanbul'da hemen hemen her ilçenin meydanında "Ben bir insanım" ve "Irkçılığa Hayır" yazılı pankart açtı, mega kentin cadde ve sokaklarına branda astı.

Pankartları okuyan vatandaşlar, ırkçılığa karşı yapılan anlamlı etkinliği takdir etti.

"Bu nefret uyandıran ve ötekileştiren dil, maalesef toplumu kaotik bir noktaya sürüklüyor"


Yapılan farkındalık çalışması hakkında İLKHA muhabirine yazılı açıklamada bulunan HÜDA PAR İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Hayrullah Seçen, " HÜDA PAR İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanlığı olarak son dönemde artan mülteci ve yabancı düşmanlığına karşı bir farkındalık çalışması oluşturmak adına bugün sokaklara ve meydanlara indik. İstanbul'un bir noktasında ilçe teşkilatlarımız ile bu farkındalık çalışmasını yürüttük. Sosyal medyadaki bir videoda, Suriyeli genç kardeşimize yönelik nefret söylemini herkes gibi bizlerde üzülerek izledik. Bu nefret uyandıran ve ötekileştiren dil, maalesef toplumu kaotik bir noktaya sürüklüyor. Bizlerde bu anlamda genç kardeşimizin "Ben bir insanım" sözünü sokaklara ve meydanlara taşıyarak insanlık ve kardeşlik değerlerimizi hatırlatmak istedik. Dini, dili, mezhebi, meşrebi her ne olursa olsun her insanın onur ve haysiyetinin korunması gerektiğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.