HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Yapıcıoğlu partisinin Şanlıurfa İl Kongresi'nde konuştu

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Yapıcıoğlu partisinin Şanlıurfa İl Kongresi'nde konuştu

Şanlıurfa 3. Olağan İl Kongresi'nde konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu, "Haklı olmayı; güçlü ve zengin olmaya, kitleleri peşimizden sürüklemeye ve böylece makam sahibi olmaya tercih ettik." ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığına Emin Özaslan'ın seçilmiş olduğu HÜDA PAR 3'üncü Olağan Kongresi'de konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu, geçen sene hayatını kaybeden HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz'u anarak sözlerine başladı.

HÜDA PAR olarak geçmişte söyledikleri bazı hakikatlerin bugün kendi düşünceleriymiş gibi bazı şahsiyetler tarafından dile getirilmeye başlandığına dikkat çeken Yapıcıoğlu, "Memleketin gündeminde bu ara çok fazla konuşulmuyor ama bazı gazeteciler tarafından gündeme getirilen bir mesele var. Geçenlerde bizim 8 yıl önce 'Kürt Meselesi' ile ilgili o zamanki adıyla yürürlükte olan çözüm süreciyle ilgili söylediklerimizi neredeyse virgülüne dokunmadan tekrar edenler oldu. Sanki bunlar ilk defa söyleniyormuş gibi bazıları tarafından muamele gördü. O sözlerin sahibi o gün 2012, 2013 ve 2014’te bunun tam tersini söylediği halde, bugün ‘Biz başından beri bunları söylüyoruz’ diye ortaya çıktı." diye konuştu.

"Çözüm sürecinde yanlışlıklar yapıldığını söylemiştik"

Çözüm sürecinde yapılan yanlışlarla ilgili açıklamalarını hatırlatan Yapıcıoğlu, "Biz şunu söylemiştik; çözüm sürecinin temelinde bazı yanlışlıklar var, bunlar mutlaka düzeltilmelidir. Birincisi temel haklar asla pazarlık konusu yapılmamalıdır. Bir şey eğer temel hak ise pazarlık yapılmadan hiç kimse istemese de devletin vazifesi vatandaşlarının eşit bir şekilde o temel haklardan yaralanmasını sağlamaktır. İkincisi; temel haklar pazarlık konusu yapılamayacağı gibi şarta da bağlanamaz. Siz 'silahlı bir örgüt var onlar silahlarını bıraksınlar ya da silahlı adamlarını sınır dışına çeksinler o zaman biz bu konuda adım atacağız' derseniz yanlış yaparsanız. Eğer böyle yaparsanız o zaman elinde silah olanlar ‘Benim elimde silah olmasaydı bu hakları kazanamayacaktınız. Ben fedakârlıkta bulunuyorum silahımı bırakıyorum ya da silahlı adamlarımı çekiyorum. Bu nedenle size bu haklar tanınıyor’ propagandasını yapma durumuna gelecekler ve bunun sebebi de siz olacaksınız. Bir şey daha söyledik; şiddete, terör yöntemlerine başvuran silahlı bir örgütü, 20 milyon Kürt halkının temsilcisi olarak karşınıza masaya oturtuyorsunuz, ciddi bir yanlış yapıyorsunuz, buna hakkınız yok." şeklinde konuştu.

"Eğer doğru yolda ilerlerseniz yalnız da kalsanız yürümekten korkmayın"

Yapıcıoğlu sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

"Hamdolsun, şimdi bu hakkı ve doğruyu görmeye başlayanların sayısı bir bir artıyor. Olsun, onlar bu cümleleri temellük etsinler, kendi mülkleri gibi kullansınlar. Desinler ki ‘Telif hakkı bize aittir, biz söyledik’ bir şey olmaz. Biz zaten ‘ne kadar uzak görüşlüyüz ne kadar isabetli tespitlerde bulunmuşuz’ demek için bundan bahsetmiyoruz. Şunun için söylüyorum; siz eğer doğru istikamette ilerlerseniz, eğer söylediklerinizden ve siyasetinizden eminseniz, yalnız da kalsanız yürümekten korkmayın. Bir gün insanlar o noktaya gelecektir. Hakikatlerin bir özelliği vardır ki er ya da geç bütün çıplaklığıyla net bir şekilde ortaya çıkar ve anlaşılır. İnsanlar o hakikatleri bugün anlamasalar ne olur?" ifadelerini kullandı.

"Günümüz siyasetinde ciddi problemler var"

İnsanların güçlü olmayı haklı olmaya tercih ettiğini vurgulayan Yapıcıoğlu, "Kanaatime göre bugün memleketin özellikle siyaset dünyasının yaşadığı en ciddi problemlerden bir tanesi şudur. Bu problem yani siyaset ehlinin genel anlamda takip ettiği yol nedeniyle maalesef millet de o tarafa doğru kaymaya başladı. Nedir bu kaydığı yol? Sorun insanlara; siz haklı olmak mı istersiniz yoksa güçlü olmak mı? Emin olun insanların çoğu güçlü olmayı haklı olmaya tercih edecektir. Siyaset ehline sorun; 'Siz haklı olmayı mı tercih edersiniz, yoksa arkanızdaki kalabalıkların çok olmasını mı?' Emin olun kitleleri peşinden sürüklemek için haklı olmaktan fersah fersah uzaklaşmayı kendilerine bir hak olarak görenlerin sayısı çoktur. Yine sorun insanlara; 'Siz haklı olmak mı istiyorsunuz yoksa varlıklı, zengin olmak mı istiyorsunuz?' Yine önemli bir oran zengin ve varlıklı olmayı haklı olmaya tercih edeceklerdir. Ben böyle olmayanları tenzih ediyorum. Tekrar söylüyorum herkesi aynı kefeye koymuyorum. Yine o insanlara sorun; 'Siz gerçekten haklı olmak mı istiyorsunuz, yoksa insanlar tarafından haklı görülmek mi? Yine haklı olmadığı halde maaşlı veya maaşsız trollerle yüzde 100 haksız olduğu halde kendisini millete haklı olarak pazarlamayı tercih edenler olacaktır. Siz eğer Hakk katında haksız olsanız, bütün insanlar sizi haklı bilse ne kıymeti var. Ya da tam tersi, Allah’ın huzurunda haklı iseniz, bütün insanlık sizi haksız bilse ne ehemmiyeti var. Bu bilinçle haklı olmayı; güçlü ve zengin olmaya, kitleleri peşimizden sürüklemeye ve böylece makam sahibi olmaya da tercih ettik. Bundan sonra da haklı olmayı ve haklı kalmayı tercih etmeye devam edeceğiz." dedi.

GAP projesi para olmadığı için bitirilemiyor

GAP bölgesinin lokomotifinin tarım olduğunu ve GAP projesinin bitirilmesi halinde bölgedeki işsizliğin neredeyse biteceğini hatta Batı illerinden bölgeye mevsimlik tarım işçilerinin geleceğini söyleyen Yapıcıoğlu “İşsizliğe çare olacak, bölgeyi kalkındıracak, ihracatı artıracak GAP’ın özellikle sulama projeleri neden bitmiyor? Bitirilemiyor çünkü para yok. Para yok çünkü faize gidiyor. Neden faize gidiyor? Çünkü borç çok ve sürekli artıyor. Borç artıyor çünkü israf ve yolsuzluk var. Hiç ümit yok mu? Var elbette. Önce havuzdaki delikleri kapatıp kaçakları önleyeceksiniz. Havuzun başına vicdanlı ve ehil görevliler koyacaksınız. İsraf ve şatafatı terk edecek, iktisatlı davranacaksınız. O zaman emin olun 2-3 yılda hadi bilemediniz 5 yılda bu problem çözülür ve çözülecektir inşallah.” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.