HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları deprem bölgesi Malatya'yı ziyaret etti

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları depremden etkilenen Malatya merkez ve ilçelerini beraberindeki heyetle birlikte ziyaret etti.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Avukat Hüseyin Yılmaz, Avukat Mahmut Şahin ve Hamdullah Tasalı Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremden etkilenen 10 ilden biri olan Malatya merkez ve ilçelerinde ziyaret edip vatandaşların sorunlarını yerinde dinleyen Başkanlar, vatandaşların bildirdiği sorunları Malatya Valiliği Kriz Masasına bildirerek sorunların çözümü talebinde bulundular.


HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Mehmet İlker Dönmezer ve beraberindeki heyet, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcılarını Malatya'da depremde yaşanan yıkımları gezdirdi. Yapılan çalışmaları yerinde gören Genel Başkan Yardımcıları daha sonra sivil toplum örgütlerinin yardım çadırlarını gezerek yetkililerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Konu ile ilgili açıklama yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Avukat Hüseyin Yılmaz, Malatya'da yıkılan binaları gezdiklerini, şehirde gündüz yaşanan deprem ile birlikte birçok binanın yıkıldığını, çalışmaların halen devam ettiğini ve birçok cenazenin enkazın altında olduğunu belirtti.

Ekiplerin çalıştığını fakat yetersiz kaldıklarını belirten Başkan Yılmaz, "Arama- kurtarma ekiplerinin bizden bir talebi vardı. Bunu Valiliğe iletmemizi istediler. Biz de bu talebi akşam üstü Valiliğe ilettik. Arama-kurtarma çalışmalarının devam edebilmesi için 2 binanın acilen yıkılması gerekiyordu. Bir binanın enkazında ceset vardı. Cenaze var çıkarılması gerekiyor. Ama çalışma yapamıyorlar. Çünkü yanda hasarlı olan binanın yıkılma tehlikesi var. Yine öğlen yaşanan ikinci depremin ardından yıkılan bir diğer bina vardı. Orada dışarıdan gelen itfaiyenin arama kurtarma ekibi, binanın enkazının altında kalan bir hemşireyi kurtarmaya giderken ikinci depreme yakalanıyorlar ve bu ekipten şu an 6 itfaiye ekibi görevlisi binanın enkazı altında kalıyorlar. Arama-kurtarma ekiplerinin belirttiğine göre şu an 6 itfaiyeci buradan çıkarılamıyor. Çünkü yanındaki bina sağlam olmadığı için yıkılma tehlikesi var. Bu binanın kontrollü bir şekilde yıkılması gerekiyor ki o enkaza müdahale edilebilsin ve o görevliler çıkarılabilsin. Böyle bir durum söz konusu." dedi.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Avukat Hüseyin Yılmaz

Çadırların kurulduğu alanlarla ilgili sorunlara değinen Yılmaz, "Şehir merkezinde yada kenarlarının uygun yerlerinde kurulan çadır merkezleri var. Özellikle şehir merkezinin acil seyyar tuvalet ihtiyacı vardı. Bir diğer talepleri ise orada yıkılmayan ve müsait olan caminin lavaboları için temizlik suyunun sağlanması gerekmektedir. Bu ihtiyaç giderilmez ise hastalık gibi durumlar ortaya çıkabilir. Bir talep de buydu ve biz bunu da Valiliğe ilettik. Bir de yardım kuruluşlarının kurmuş olduğu aşevlerini gezdik. Allah tümünden razı olsun. Binerli sayılarla ifade edebileceğimiz sayılarla vatandaşlara sıcak yemek veriyorlar. Battaniye ve diğer ihtiyaçları karşılama noktasında canla başla çalışıyorlar. Sivil toplum kuruluşları üzerlerine düşen görevi layıkıyla yerine getirdiklerini gördük. Bir an önce fazla olan konteynerlerin çevre iller ve özellikle Elazığ'dan şehre getirilmesi gerekiyor. Çünkü hava soğuk. Çadırlar yetersiz. Çadıra ihtiyaç var. Konteyner kentlere biran önce geçilmesi lazımdır." dedi.

Yılmaz ölmüşlere rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek böylesi bir acının bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.