HÜDA PAR Genel başkan yardımcısı Çınar'da gençler ile bir araya geldi

HÜDA PAR Genel başkan yardımcısı Çınar'da gençler ile bir araya geldi

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde gençler ile bir araya gelen HÜDA PAR Genel başkan yardımcısı Abdurrahman Cens önemli açıklamalarda bulunarak, din ve devlet idaresinin birbirinden ayrılamayacağının belirtti.

HÜDA PAR Çınar Gençlik kollarının düzenlediği seminerde gençler ile bir araya gelen Abdurrahman Cens, din ve devlet idaresinin birbirinden ayrılamayacağının belirterek, “İslam’da siyaset yoktur, bu sistemlerde de yönetime talip olmak küfürdür, şirktir. Dolayısıyla biz bu sahayı, sadece Türkiye’de değil, bıraktık mı bu İslam düşmanlarına, bıraktık.” ifadelerini kullandı.

Bünyamin Aydın’ın Kur-an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, HÜDA PAR Genel başkan yardımcısı Abdurrahman Cens’in konuşları ile devam etti.

İslam’ın ilahi bir din olması hasebiyle insanların tüm sorunları ile alakalı hüküm getirdiğini belirten Cens, “İslam sadece kişimim Rabbi ile arasındaki münasebetleri düzenlemek, nasıl seslenecek, nasıl ibadet edecek bunu düzenlemek için gelmemiştir, sadece bunun için gelmemiştir. Bir ilahi dindir, insanların bütün sorunlarıyla, bütün meseleleri ile alakadardır, onlara en güzel modeli hazırlamıştır. Peki, kim uygulayacak bunu? İdareciler uygulayacak, bir idare lazımdır, bir yönetim lazımdır. Hadislerde Peygamber (as) okumuşsunuzdur ‘âlimler ve yöneticiler’ diyor. Bakın iki ayrım var, her âlim yönetici olamaz, her yönetici âlim olamaz. Yani herkesin kafası siyasete basmaz, herkesin de Arapçaya, ilme basmaz, anlamaz.” şeklinde konuştu.

Din ve devlet idaresinin birbirinden ayrılamayacağının altını çizen Cens, “Dolayısıyla İslam tahsis etmiştir, idare ayrıdır, ilim ayrıdır. Fakat İslam bunları tümünü barındırmaktadır. Bizim en büyük sıkıntımız bugün budur, kendi yanımızda da, bütün ümmet arasında da genel söylüyorum ümmet arasında söylüyorum çünkü bu sadece Kürdistan’da, Türkiye’deki Müslümanlar arasındaki olan bir mesele değildir, bütün bu İslam coğrafyası. Bizim İslam coğrafyası dediğimiz, Batılıların Ortadoğu dediği ülkelere tek tek bakın, bu bazı düşünceler hâkim ki siyaseti küfür olarak görüyor, diyor bulaşmayın. Müslümanın o taraklarda bezi olmaz diye. Peki, İslam ve siyaset birbirinden ayrı olabilir mi? Ayrı olduğuna inanan var mı? İspat edeceğiz, bu kâğıdın iki yüzü var değil mi? (Elindeki kâğıdı göstererek). Ön yüzü, arka yüzü bunu birbirinden ayırmak mümkün mü? Gençler, zor sorular mı soruyorum? Mümkün müdür? Ne yaparsak yapalım bunun iki yüzü olacak değil mi? Çünkü ağaçtan yapılıyor, isterseniz bir santim kalınlığında kesin, isterseniz bir milim ya da yarım milim mutlaka ön ve arka yüzüdür. Dünya ve ahiret böyledir. Din ve devlet idaresi böyledir, birbirlerinden ayrılmazlar. Fakat özellikle son Batı bize neyi empoze etti, nasıl bir algı oluşturdu, İslam’da siyaset yoktur, bu sistemlerde de yönetime talip olmak küfürdür, şirktir. Dolayısıyla biz bu sahayı, sadece Türkiye’de değil, bıraktık mı bu İslam düşmanlarına, bıraktık.” ifadelerini kullandı.

ÇINARIN SESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.