HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Şahin Battalgazi'de esnafı ziyaret etti

HÜDA PAR Genel Başkanı Mahmut Şahin, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkili olduğu Malatya'nın Battalgazi ilçesinde esnafı ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi.

6 Şubat'a merkez üssü Pazarcık ve Elbistan'da meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük depremin etkisiyle Malatya'da büyük yıkım yaşandı.

Deprem Malatya merkez ve ilçelerini yoğun şekilde etkilendi ve binlerce bina ya yıkıldı ya da hasar nedeniyle oturulamaz hale geldi.

Depremin ilk gününden bu yana 12 ekiple deprem bölgesinde ziyaretler gerçekleştiren HÜDA PAR, depremzedeleri yalnız bırakmıyor.

Bu kapsamda HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin, İl Başkanı İlker Dönmezer ve beraberindekiler, Battalgazi ilçesinde esnafı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Yaptıkları ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Şahin, şu ifadeleri kullandı:

"Battalgazi ilçemizdeyiz, Malatya merkeze nazaran hasarın daha az olduğu bir bölge. Can kaybının hemen hemen hiç olmadığı ama yapıların önemli oranda hasar gördüğü bir bölge. Esnaf burada daha kısa sürede toparlanmış ve hayat daha canlı gözükmektedir. Burada ciddi bir nüfus artışı da söz konusu. Esnaf, nüfus artışıyla birlikte özelikle bazı sektörlerde; inşaat malzemesi, hırdavat, soba ve elektrikli ev eşyaları gibi malzemelerin tedariki noktasında sıkıntıların yaşandığını getirdi. Diğer taraftan da alım gücünün ciddi oranda düştüğünü ve nakit döngünün zorlaştığından bahsetti. Buna ilişkin olarak esnafın özelikle hükümetten beklentileri var. Hükümetin açıkladığı bazı destekler var ancak bu sahaya tamamen yansımadığını hatta esnaf tarafından bunun tam olarak ne olduğunu anlaşılmadığını sahada gördük. Bir an önce hükümetin esnaf ve sanatkara yönelik hibe desteklerini daha somutlaştırması ve sahaya yansıtması gerekmektedir." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler