HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam: Alimler ümmetin manevi hastalıklarının hekimidir

​HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, İTTİHADUL ULEMA'nın “5’inci Âlimler Buluşması"nda yaptığı konuşmada İslam'a saldırılar karşısında Müslümanları birlik olması gerektiğine, bu konuda özellikle alimlere büyük görevler düştüğüne dikkat çekti.

İTTİHADUL ULEMA'nın 2015 yılından bu yana dünyanın bir çok yerinden değerli âlimlerin katılımıyla Diyarbakır'da gerçekleştirdiği "Âlimler Buluşması" programı bu sene pandemi sürecinden dolayı online (ZOOM) olarak düzenleniyor.

Türkiye, İran, Irak, Suriye, Lübnan ve Ürdün’den âlimlerin katılacağı büyük buluşma Rehber TV ve İTTİHADUL ULEMA ile İLKHA'nın Youtube hesabı üzerinden canlı olarak yayınlanıyor.

Programda bir tebrik mesajı veren HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Alimler Buluşmasının çok önemli ve değerli olduğunu söyledi.

Sağlam, konuşmasının başında Coronavirus testi pozitif çıkan İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan'a şifa dileyerek başladı.

Bu birlikteliğin mazlum halka bir ümit verdiğini belirten Sağlam, "İnşallah bu yaptıklarınız ümmetin bütün sıkıntı ve hastalıklarına deva olacaktır.  Ümit ediyorum her yıl hazırladığınız bu alimler buluşması  İslam ümmeti için hayır,  güzellik ve özgürlüğe vesile olur." temennisinde bulundu.

"Küfür dünyası fitne, fesat ve ırkçılık silahları saldırıyorlar"

Sağlam, "Şüphesiz alimler peygamberlerin varisleridir. Toplumu eğitme konusunda en ağır yük onlarındır.  Faziletli ve ahlaklı bir topluluğu kurmak ancak alimler ile mümkün olur.  Alimlerin Sessizliği toplumun manevi ölümüdür.  İnşallah ümmetin sıkıntılarını çözme konusunda alimler muvaffak olurlar. Ahlaki ve manevi değerlerimizi korumak için şeyh, alim,  siyasetçi ve mütefekkirlerimiz birlikte çalışmaları gerekiyor. Küfür dünyası tank ve toplarla memleketlerimizi yıkıp sınırlarımızı açamadılar fakat görüyoruz ki fitne, fesat, ırkçılık silahları ile  kale ve sınırlarımıza saldırıyorlar." dedi.

"Alimler, ümmetin manevi hastalıklarının hekimidir"

Alimlerin, aydınların, siyasetçi ve akademisyenlerin hile ve planlara karşı uyanık olmaları gerektiğini söyleyen Sağlam, "Şüphesiz bu konu hakkında yapılan çalışmalar çok önemlidir.  Bugün memleket ve topraklarımız ayaklar altına alınmış, coğrafyamız emperyalistler tarafından işgal edilmiştir. Anne ve babaların feryatları, bomba ve füzelerin sesleri şehirlerimizin üstünden eksik olmuyor. Bu tür zamanlarda münakaşa  ve  ihtilaf hastalığından uzak durmalıyız özellikle mezhebi, meşrebi ve kavmi husumeti terk etmeliyiz.  Maalesef bu tür münakaşalar aramızda ihtilaf, bölünmüşlük savaş ve hasede sebep oluyor.  Bu manevi hastalığının tedavisi alimlerin görevidir.  Alimler, ümmetin manevi hastalıklarının hekimidir." diye konuştu.

"Kürtlerin kurtuluşu sadece İslam'ın adaleti ile mümkün olur"

Alimlerin, yeni nesillere umut vermesi  gerektiğini kaydeden Sağlam, "Gençlerimiz umutlarını kaybetmiş; özellikle İslami hasletlerini kaybetmişler. Kurtuluşlarını  emperyalistlerin kapısında arıyorlar. Alim ve rehberlerimiz yeni  nesillere Kürtlerin kurtuluşunun Amerika ve Avrupa'nın ideoloji ve fikirleriyle olmadığını anlatmaları lazım. Kürtlerin kurtuluşu sadece İslam'ın adaleti ile mümkün olur. Gençlerimize bütün sıkıntıların çözümünün içimizde olduğunu öğretmeliyiz. Emperyalist güçler ve uşakları hiçbir zaman bizim dostumuz olmamış ve bundan sonra da olmayacaklar." şeklinde konuştu.

"Bedeli ne olursa olsun ümmet, Peygamberine yapılan hakarete karşı cevapsız kalmamalı"

Sağlam, şunları söyledi:

İslam düşmanları kendilerini güçlü görüp bizleri zayıf gördükleri için bugün kutsallarımıza hakaret ediyorlar. İslam ümmeti ihtilaf ve bölünmüşlük yüzünden onlara cevap veremiyor.  Peygamberlerine de hakaret edildiği halde yine onlara karşı tek ses  olamıyorlar. Bedeli ne olursa olsun ümmet, Peygamberine yapılan hakarete karşı cevapsız kalmamalı.  Çünkü Peygamber, onlara canından daha azizdir.

100 yıldan fazladır ümmetin bölünmüşlüğü yüzünden Beytü'l Makdis, siyonistler tarafından işgal edilmiştir. Bugün izzet ve şereflerini satan bazı idareciler ile bu işgali ümmete kabul ettirmek istiyorlar.  Ümmet bu işgale karşı  durması gerekir.  Elhamdülillah bu konuda alimlerin sesi yüksektir.  Fakat  küfür,  plan ve programını onlarca yıl önce hazırlamış.  Bu planları yıkmak için ümmetin birleşip tek ses ile bu  planlara karşı durmaları lazım.

Sağlam, konuşmasının sonunda Alimler Buluşmasının Müslümanların uyanışı ve ümmetin özgürlüğü için bir başlangıç olması temennisinde bulundu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler